Politie Zeeland


---

1966-2010 Drugstoeristen gecontroleerd in Goes
Bij een controle in Goes, donderdagavond, op de M.A. de Ruijterlaan, zijn in totaal 15 Belgische en Franse drugstoeristen tegen de lamp gelopen.

13 mensen (12 mannen en 1 vrouw) hadden minder dan vijf gram weed op zak. Zij hebben daar afstand van gedaan en hun softdrugs zijn vernietigd. De officier van justitie bepaalde dat zij, omdat zij afstand hebben gedaan van hun drugs, geen boete kregen. De leeftijden van deze mannen en vrouw liepen uiteen van 19 tot 38 jaar.

Een man van 20 jaar uit Ronse (B) kreeg een boete van ¬ 200,- vanwege het bezit van 13,2 gram softdrugs en een man van 34 uit Tielt (B) kreeg ook een boete van ¬ 200,- omdat hij meer dan vijf gram softdrugs bijEen man van 20 jaar uit Ronse (B) kreeg een boete van E 200,- vanwege het bezit van 13,2 gram softdrugs en een man van 34 uit Tielt (B) kreeg ook een boete van E 200,- omdat hij meer dan vijf gram softdrugs bij zich had.

Dan werd er nog een 21-jarige automobilist uit Rexpoede (F) betrapt. Buiten het feit dat hij en zijn passagiers ook in het bezit waren van softdrugs (allemaal minder dan vijf gram per persoon), had de automobilist alcohol gedronken. Deze man werd staande gehouden in de Van De Spiegelstraat in Goes. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken om nog te mogen rijden. Hij kreeg een rijverbod en een boete opgelegd door de officier van justitie van E 100,-. Omstreeks 23.30 uur mocht de man weer richting Frankrijk vertrekken.

In totaal zijn er bij deze controle in Goes dus 16 drugstoeristen betrapt (15 in de M.A. de Ruijterlaan en 1 in de Van De Spiegelstraat). 1 daarvan kreeg een boete voor rijden onder invloed, 2 kregen een boete voor het in bezit hebben van softdrugs en 13 hebben afstand gedaan van hun softdrugs. Alle drugs die bij deze controle boven water kwamen, zijn vernietigd.