Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 14.00 uur

Utrecht, 05-11-2010

Verdachten van staatroven aangehouden

ZEIST In het weekend van 29 tot en met 31 oktober werden vier slachtoffers beroofd in het centrum van Zeist. De politie startte direct een uitgebreid onderzoek en donderdagavond 4 november konden twee verdachten worden aangehouden.

Het eerste geweldsmisdrijf speelde zich af in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 oktober. Een 18-jarige man uit Zeist werd toen onder bedreiging gedwongen om geld te pinnen bij een pinautomaat aan het Rond. Een dag later, in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 oktober, gebeurde hetzelfde bij een 19-jarige man uit Huis ter Heide. Hij moest onder bedreiging geld pinnen aan het begin van de Slotlaan. Op zondagavond 31 oktober zijn een 14-jarige jongen en een 15-jarig meisje uit Zeist beroofd aan het Rond.

Na een melding van een beroving op donderdagavond 4 november aan het Wilhelminapark, kon de politie één van de verdachten (16 jaar en afkomstig uit Zeist) op heterdaad aanhouden. De mede-dader (17 jaar en ook afkomstig uit Zeist) is diezelfde avond ook aangehouden. Het tweetal zit vast. Het onderzoek wordt voortgezet.