Gemeente Heerlen

5 november congres voor verbetering bestuurskracht Heerlense buurtorganisaties wisselen kennis uit

A.s. vrijdag 5 november vindt in Heerlen het congres 'verbeter uw bestuurskracht' plaats. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het overleg van Heerlense buurtorganisaties en is bedoeld voor bestuursleden van alle 19 Heerlense buurtorganisaties. Tijdens het congres bestaat de mogelijkheid om kennis en ervaring rondom het thema bestuurskracht met elkaar te delen.

Verbeteren kwaliteit
Ongeveer honderd bestuursleden van buurtorganisaties en professionals op het terrein van buurt- en wijkgericht werken gaan op 5 november met elkaar van gedachten wisselen over het verbeteren van de bestuurskracht bij de Heerlense buurtorganisaties. Gesproken gaat worden over de versterking van de eigen kwaliteit en de verbetering van de samenwerking onderling en met andere partijen zoals gemeente, ondernemersverenigingen en politie.

Versterking buurtgericht werken
Aanleiding voor het congres vormt de behoefte vanuit de buurtorganisaties om zich verder te ontwikkelen en buurtgericht werken in Heerlen verder te versterken. Dit vanuit de gedachte dat de rol van de bewoners in onze samenleving steeds belangrijker wordt. Fred Gillissen, wethouder buurt- en wijkgericht werken, opent het congres en is blij met dit initiatief: "hartstikke goed dat gemeente en de buurtorganisaties elkaar ontmoeten in de gezamenlijke doelstelling om het buurtgericht werken in Heerlen meer op de kaart te zetten".