Ingezonden persbericht


Prins Willem Alexander brengt werkbezoek aan Xsens

ENSCHEDE, 5 november 2010 - Als onderdeel van een werkbezoek aan Twente, heeft Prins Willem Alexander een bezoek gebracht aan Xsens Technologies B.V. in Enschede. Het werkbezoek stond in het teken van de innovatieve bedrijvigheid in Twente, waarbij versterking van de regionale economie door samenwerking tussen ondernemers, onderzoeks- en onderwijsinstelligen en de overheid het centrale thema was. Naast de officiele opening van het NanoLab van de Universiteit Twente en een bezoek aan FC Twente, werd Xsens als innovatief en kennisintensief bedrijf bezocht.

Een delegatie met naast Prins Willem Alexander onder meer mr. G.J. Jansen, commissaris van de Koningin in de provincie Overijssel en Burgermeester Den Oudsten van Enschede, werd tijdens dit werkbezoek geinformeerd over de samenwerking tussen Xsens en de Universiteit Twente en de ervaringen van Xsens met de internationale groei die het bedrijf heeft doorgemaakt. Een belangrijke uitdaging voor Xsens in het komende jaar is het vinden van commercieel en technisch toptalent om het bedrijf zowel nationaal als internationaal verder uit te bouwen.

Het werkbezoek werd afgerond met een aantal demonstraties op het gebied van 3D motion tracking, waaronder het Xsens MVN systeem, dat is gebruikt om de animaties te creëeren in talloze Xbox® en Playstation® games en voor de special effects in films zoals Alice In Wonderland en Iron Man 2.

Over Xsens

Xsens is maker en leverancier van innovatieve bewegingsmeetsystemen op basis van miniatuursensoren. De producten worden wereldwijd gebruikt voor het maken van 3D animaties in films en computerspellen, analyseren van beweging in gezondheidszorg en sportwetenschap, en stabilisatie van robots, voertuigen en camerasystemen. Xsens wereldwijde klantenkring bestaat onder andere uit Electronic Arts, Sony Pictures Imageworks, INAIL Prosthesis Centre, Daimler, Saab Underwater Systems en Kongsberg Defence & Aerospace. Xsens is sinds haar oprichting in 2000 gevestigd op het Business & Science Park in Enschede, waar meer dan 60 medewerkers innovatieve nieuwe producten ontwikkelen en op de markt brengen. Xsens heeft een Amerikaanse vestiging in Los Angeles. http://www.xsens.com

Informatie bij dit persbericht:

Website Xsens: http://www.xsens.com

Bijlagen:

Xsens Logo

Foto bezoek Prins Willem Alexander aan Xsens

Noot voor redacties