Gemeente Almere

Wethouder Steunenberg veilt kunstwerken Gedicht&Beeldprijs

03-11-2010

Op zaterdag 6 november vindt, onder leiding van wethouder Berdien Steunenberg, om 15.00 uur in de nieuwe zaal van bibliotheek Almere Stad, een veiling plaats van twintig kunstwerken die zijn voortgekomen uit de Selexyz Scheltema Gedicht&Beeldprijs 2010. Deze veiling is een unieke gebeurtenis omdat de helft van de opbrengst bestemd is voor een goed doel: de Almeerse Stichting Weebale. De veiling is voor iedereen vrij toegankelijk. Aanmelden voor de veiling kan bij de informatiebalie in de bibliotheek in Almere Stad en op de dag zelf vanaf 13.00 uur aan de zaal. De kunstwerken worden momenteel geëxposeerd in de bibliotheek in Stad en zijn ook digitaal te bezichtigen op de website van de nieuwe bibliotheek, www.denieuwebibliotheek.nl.

Stichting Weebale

Weebale is geïnspireerd door de `Millennium Doelen 2015', die in 2000 door regeringsleiders van 189 landen afgesproken zijn. De stichting levert een blijvende bijdrage aan de ontwikkeling van lokale gemeenschappen op het Afrikaanse continent. Zij voert vooral ontwikkelingsprojecten uit op het gebied van water en sanitair. Alle deze projecten worden gerealiseerd in samenwerking met en op verzoek van de lokale bevolking. Elke, door derden gedoneerde Euro komt rechtstreeks, ten goede aan de projecten. De Stichting Weebale (www.weebale.com) heeft sinds begin juni de ANBI-status.

Pubieksprijs

Tot 5 november kan iedereen ook nog zijn stem uitbrengen op zijn/haar favoriete kunstwerk voor de Publieksprijs. Meedoen is makkelijk: stuur een e-mail naar gedichtenbeeld@denieuwebibliotheek.nl met het werk van uw voorkeur, uw naam en e-mailadres. Onder de inzenders worden drie exemplaren van het prachtige boek over de bouw van de nieuwe bibliotheek verloot.