Gemeente Smallingerland

6 november: Dag van de mantelzorg

Op zaterdag 6 november 2010 is het de dag van de mantelzorg. Net als voorgaande jaren organiseren MOS en de gemeente Smallingerland een speciale middag voor mantelzorgers uit onze gemeente.

Van 13.15 tot 18.00 uur bent u van harte welkom in @Holdert, Van Knobelsdorffplein 121 in Drachten. Er is een doorlopend programma. U kunt dus langskomen wanneer u wilt.

Wat zijn mantelzorgers?
Mantelzorgers zijn mensen die naast hun dagelijkse werkzaamheden, (intensief) zorg dragen voor een naaste. Dit kan zijn een partner, kind, vriend of buur. Omdat de zorg die u levert van groot belang is voor uw naaste, maar ook voor de gemeenschap, wil de gemeente Smallingerland u graag laten weten dat zij uw zorg zeer waardeert. Daarom deze speciale middag.

Programma
De dag start officieel rond 13.15 uur met een woord van welkom door wethouder Egbert Berenst van de gemeente Smallingerland. Tot 15.00 uur is er vervolgens tijd voor diverse activiteiten zoals film kijken, stoelmassage, yoga, sieraden en kaarten maken of een bezoekje aan museum Smallingerland. Tussen 15.00 en 16.00 uur kunt u genieten van een heerlijke high tea en rustige live muziek van gitarist Jorrit Westerhof en zangeres Renske de Boer. Tot 17.15 uur kunt u wederom deel nemen diverse activiteiten. Daarna is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje na te praten. De afsluiting is om 18.00. Gedurende de hele middag zijn vrijwilligers en medewerkers van diverse thuishulporganisaties aanwezig voor informatie of een luisterend oor. Natuurlijk is deze dag voor mantelzorgers helemaal gratis.

Aanmelden
Opgeven voor de dag van de mantelzorg kan bij de VrijwilligersCentrale door een e-mail te sturen naar vwc@mosweb.nl of te bellen naar 0512-511859. Dit kan van maandag t/m woensdag van 09.00 tot 12.00 uur en donderdag van 09.00 tot 17.00 uur.
Mocht u voor 6 november vervangende mantelzorg nodig hebben, dan kunt u contact opnemen met Josien Geerligs van Stand-by Fryslân. Zij is tussen de middag en 's avonds goed te bereiken op 0512-515694. Stand-by Fryslân heeft tijd nodig om een passende vrijwilliger te vinden, dus neem zo snel mogelijk contact op.