Gemeente Purmerend

Besluiten uit de gemeenteraad van 3 en 4 november 2010

05 november 2010

Begroting 2011-2014 vastgesteld- Met 19 stemmen voor en 15 stemmen tegen heeft de Purmerendse raad de programmabegroting 2010-2014 ongewijzigd vastgesteld. Hiermee ging de raad ook akkoord met de voorgestelde bezuinigingsmaatregelen en vervangingsinvesteringen. Het pakket aan maatregelen bestaat uit een bezuiniging van bijna drie miljoen op de ambtelijke organisatie van Purmerend en in totaal twee miljoen op subsidies en het onderhoud van de openbare ruimte. Verder worden enkele belastingtarieven (OZB, afvalstoffen- en rioolheffing, hondenbelasting) extra verhoogd en wordt betaald parkeren ingevoerd op het parkeerterrein aan de Purmersteenweg. Extra inkomsten voor de gemeentekas zijn te verwachten door plaatsing van twee reclamezuilen langs de A7, rentebaten van de lening aan de Stadsverwarming en verkoop en verhuur van gemeentelijk vastgoed.

De coalitiepartijen (VVD, PvdA, CDA, Stadspartij) stemden vóór de begroting. De oppositiepartijen (D66, Leefbaar Purmerend, Trots op Nederland, AOV, GroenLinks, SP) stemden tegen. Zij vonden dat de coalitiepartijen hen geen ruimte lieten voor wijzigingen.

Belastingmaatregelen 2011
Met dezelfde stemverhouding als bij de begroting zijn diverse belastingtarieven voor 2011 vastgesteld. De tarieven voor de belastingen worden volgend jaar verhoogd met het inflatiepercentage van
1,5 procent. Voor enkele tarieven gelden extra verhogingen. Zo wordt de hondenbelasting met tien procent extra verhoogd en de OZB met drie procent extra.

De volledige besluitenlijst van de gemeenteraadsvergadering vindt u op www.purmerend.nl, bij politiek en bestuur. Op de website is de vergadering ook terug te zien in zijn geheel, per spreker en/of agendapunt.