Ingezonden persbericht


Persbericht

50+ zangers uit Nederland naar Istanbul

'May your heart always be joyful, May your song always be sung, May you stay forever young' (Bob Dylan)

50+ zangers verleggen hun grenzen.
De start in Rotterdam 2001, via Duisburg naar Istanbul 2010. Europese Culturele Hoofdsteden geeft 50+ talent een kans op talentontwikkeling en podiumpresentatie.

Op 31 oktober vertrekken veertien Nederlandse 50+ zangers uit tal van - muuziek - culturen - naar Istanbul ter gelegenheid van Istanbul Culturele Hoofdstad van Europa 2010. Op initiatief van het Euro+ Songfestival en The Istanbul Technical University Turkish Music State Conservatory is het project Voices between Bosporus, Maas and Rhein bedacht. De getalenteerde zangers uit 6 verschillende landen krijgen 5 dagen workshops - in Turkse, NNederlandse, Duitse en Engelse muziek - waarvan de resultaten tee horen en te zien zijn in twee theaterconcerten. Op 6 en 7 november geven 34 zangers uit Duitsland, Nederland, Polen, Frankrijk, België en Turkije en 16 musici uit Nederland en Turkije twee concerten in Istanbul. Deze concerten zijn onderdeel van RotterdaminIstanbul.

Euro+ Songfestival
Het Euro+ Songfestival is in 2001 ontwikkeld voor Rotterdam Culturele Hoofdstad van Europa. Het Euro+ Songfestival is het talentontwikkelingsprogramma voor het cultureel divers 50+ zangtalent. De combinatie met Culturele Hoofdsteden van Europa geeft het festival een extra dimensie en mogelijkheden voor interculturele en internationale uitwisseling. In mei traden de Nederlandse zangers op in Duisburg met partner Polyphonie tijdens RUHR 2010. Nu vertrekken de getalenteerde 50+ zangers naar Istanbul voor workshops, uitwisseling in muziek en twee concerten tijdens ISTANBUL 2010, Culturele Hoofdstad van Europa.

De concerten zijn onderdeel van RotterdaminIstanbul. RotterdaminIstanbul is het spannende culturele evenement waarmee Rotterdam van 3 tot en met 8 November zich presenteert tijdens Istanbul 2010.

Concert informatie
Na een week van Masterclasses en workshops aan The Istanbul Technical University Turkish Music State Conservatory zullen 34 50+zangers twee theaterconcerten geven, die begeleid worden door 16 musici.

6 November 16.00 uur
garajistanbul
Tomtom Mah. Kaymakam Resat Bey Sok. No:11a
Galatasaray BeyoÄYlu Ä°stanbul
www.garajistanbul.org

7 November 19.30 uur
Ä°TÜ Maçka
Mustafa Kemal Amfisi Maçka Kampusu
Maçka Istanbul
www.itu.edu.tr

Coordinator & Contact Person: Belma KurtisoÄYlu
Art Director & Researcher: Serpil MurtezaoÄYlu
Music Director & Teacher: Serife GüvençoÄYlu
Partner Music Director: Paul Mayer
Theater Director: Ger Beukenkamp
Concept: Conny Groot

Voor meer informatie over de concerten:
www.rotterdaministanbul.com
www.garajistanbul.org
www.itu.edu.tr

50+ers uitwisselingsproject Istanbul 2010
Het project Voices between Bosporus, Maas and Rhein valt onder de Grundtvig Workshops. Grundtvig Workshops brengen individuele en kleine groepen van 50+ers samen uit verschillende landen voor een innovatieve multinationale leerervaring.

*****
Noot voor de redactie (