Ingezonden persbericht


PERSBERICHT KUNSTVERENIGING DIEPENHEIM
29 oktober 2010

Marijn Akkermans wint Van Bommel Van Dam prijs 2010

Kunstvereniging Diepenheim is nog volop bezig de prachtige ervaringen met Kunstmoment te 'verwerken', maar de voorbereidingen voor de volgende tentoonstelling zijn ondertussen ook in volle gang.

Vanaf 6 november is het indrukwekkende werk van Marijn Akkermans te zien. Zijn tekeningen onderscheiden zich door een eigen stijl van figuratie en compositie; dat eigen handschrift is duidelijk te zien in zijn 'tronies' en 'genrestukken'.

Dat was aanleiding voor de jury van de Van Bommel Van Dam prijs om hem dit jaar deze aanmoedigingsprijs voor jonge beeldende kunstenaars tot 35 jaar toe te kennen. De prijs wordt eens in de drie jaar uitgereikt aan een Duitse of Nederlandse kunstenaar. Deze stimuleringsprijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag.

De tentoonstelling The Fraud of Mister HQ van Marijn Akkermans is te zien vanaf za. 6 november tot en met woensdag 8 december.

6 november om 16.00 uur: opening door Patricia van der Lugt (adjunct directeur Art Affairs en curator van het voormalig Scheringa Museum voor Realisme) en presentatie Vierde Tekeningencahier, over het werk van Marijn Akkermans

zo. 28 november om 15.00 uur: tweegesprek tussen Martijn Akkermans en Arno Kramer (curator Drawing Centre Diepenheim en beeldend kunstenaar).




Ingezonden persbericht