Ingezonden persbericht

CDA Provinciale Afdeling Utrecht

CDA: Petra Doornenbal lijsttrekker statenverkiezingen in provincie Utrecht

Zaterdag 6 november j.l. is op de algemene ledenvergadering van het CDA in Zeist zittend CDA fractievoorzitter Petra Doornenbal tot lijsttrekker gekozen voor de komende statenverkiezingen. Daarmee kiest het CDA opnieuw voor de vrouw die het CDA de afgelopen vier jaar op een verfrissende manier leiding gaf aan de CDA Statenfractie.

Met haar verkiezing tot lijsttrekker stelde Petra Doornenbal: "Het CDA staat voor een politiek waarin mensen tot hun recht komen, waarin mensen omzien naar hun naaste en naar de omgeving waarin zij leven. Het CDA is de partij waar initiatieven van onderop meer dan welkom zijn en waar recht, recht is en waar krom, krom is. Heel nuchter dus en dicht bij mensen. Het CDA doet een beroep op alle mensen om mee te doen, mee te denken en samen verantwoordelijk te zijn. Zonder U geen Utrecht!'. Op de ledenvergadering werd ook de totale kandidatenlijst vastgesteld. De huidige CDA gedeputeerden Bart Krol en Anneke Raven volgen op nr. 2 en 3. Opvallend is verder dat er veel nieuwe namen bij de eerste 10 namen op de lijst voorkomen.

De ledenvergadering van het CDA werd gehouden in FIGI in Zeist. De royale opkomst maakte duidelijk dat de achterban van het CDA gelooft in het herstel van het CDA als belangrijke politieke stroming. De komende statenverkiezingen zijn na de te houden gemeenteraadsverkiezingen bij herindelinggemeenten in de provincie Utrecht (Maarssen/Loenen/Breukelen, De Ronde Venen/Abcoude en Woudenberg/Renswoude/Scherpenzeel) een belangrijk signaal voor de christendemocraten om te zien of het dieptepunt achter de rug is. Uit de stemming onder de leden werd duidelijk dat men hierover positief gestemd is!