Gemeente Veenendaal


INSPRAAKAVOND HERINRICHTING GROENEVELDSELAAN

Â

Op maandag 8 november is er om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis een inspraakavond over de herinrichting van de Groeneveldselaan. Omwonenden zijn hiervoor per brief persoonlijk uitgenodigd. Tijdens deze avond worden de verschillende onderdelen uit het herinrichtingsplan besproken.

Groeneveldselaan/Grebbeweg

De verharding van de Groeneveldselaan tussen de Grebbeweg en de Grote Pekken en de Grebbeweg is toe aan groot onderhoud. Er zitten vele grote scheuren in vooral door het vrachtverkeer vanwege de aanleg van de sportvelden, het vervoeren van grond naar Rondweg-oost, de aanleg van brug en fietstunnel Prins Clauslaan en werkzaamheden bij het Stadspark.

Â
Fietsers

Het aantal auto- en fietsbewegingen op de Groeneveldselaan is fors toegenomen als gevolg van de uitbreiding van sportpark de Groene Velden en zal verder toenemen door de aanleg van de
schaatsbaan/evenemententerreinen en het volkstuinencomplex. Ook is de Groeneveldselaan een belangrijke primaire noord-zuid fietsverbinding sinds de wijk Dragonder-oost is gerealiseerd, waardoor ook het aantal fietsbewegingen sterk is gestegen. Hierdoor zullen de wegen nog intensiever gebruikt gaan worden en zijn snelheidsbeperkende maatregelen nodig. Er is dan ook een voorkeur voor het aanleggen van een vrijliggend fietspad.

Â
Kruispunt Groeneveldselaan/De Grote Pekken/De Tinneweide

Ook de kruising Groeneveldselaan/De Tinneweide/De Grote Pekken moet aan de veranderde omstandigheden worden aangepast. Vooruitlopend op de inrichting van de wijk Engelenburg tot 30 km zone zijn de afgelopen jaren in De Grote Pekken reeds verkeersmaatregelen getroffen. De kruising is een volgende stap in dat traject. Toename van het verkeer van en naar het sportpark en de zorg voor een goede en veilige afwikkeling van het fietsverkeer maakt een reconstructie noodzakelijk.

Â
Bomen

Langs de Groeneveldselaan staan nu essen. De toestand van deze bomen is matig tot zeer slecht. Het overgrote deel van de bomen is bij de stamvoet aangetast of zelfs hol. In de stammen bevinden zich verscheidene zeer verdachte holtes (risico op stambreuk) en de kronen bevatten veel dood hout (risico op afbreken). Meer dan de helft van de bomen wordt aangemerkt als risicoboom. Vanwege de reconstructie van de Groeneveldselaan is het nu een goed moment om ook hier maatregelen te treffen. De oude bomen worden gekapt en nieuwe bomen worden geplant.

Â

Tijdens de inspraakavond gaat het niet over de nieuwe ijsbaan/skeelerbaan, die momenteel wordt aangelegd op de plaats van de oude schaatsbaan langs de Groeneveldselaan.

Â

Aanmelden

Bewoners die een brief hebben ontvangen, kunnen zich nog aanmelden voor de inspraakavond op 8 november door het antwoordformulier in te vullen en vóór 5 november terug te sturen. Aanmelden kan ook per mail via herma.van.rijswijk@veenendaal.nl.

Inzage/reactie op plannen

De plannen met tekeningen voor de herinrichting Groeneveldselaan liggen t/m 26 november ter inzage bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis. Binnen deze termijn kunt u een schriftelijke reactie aan de gemeente sturen, ter attentie van Herma van Rijswijk.

Â

Planning

Na de inspraakavond wordt het gekozen voorlopig ontwerp, aangevuld met opmerkingen, verwerkt tot een definitief ontwerp.

Het plan is om begin 2011 de Groeneveldselaan en omgeving te gaan herinrichten.

Â

Contact

Als u vragen heeft over de inspraakavond of over de voorgenomen plannen, kunt u contact opnemen met de heer Tony den Oudsten, telefoonnummer (0318) 538 624.