Gemeente Zevenaar


04-11-2010: Nieuwe stap in realisatie Kulturhus Babberich

Op maandag 8 november ondertekenen Baston en de gemeente Zevenaar de koop- en realisatieovereenkomsten voor de vernieuwing van het Dorpshart Babberich.

Directeur René Weurding van Baston en burgemeester Jan de Ruiter zullen hun handtekening zetten onder verschillende overeenkomsten waarin zaken vastgelegd worden die onder meer de verdere realisatie van het Kulturhus regelen. Afspraken die gemeente en Baston met elkaar in het verleden hebben gemaakt worden ondanks de marktsituatie geëffectueerd. Het hele proces zijn de gemeente en Baston samen opgetrokken. Omdat het om een complex project gaat heeft dit de nodige voorbereidingen en overleggen gekost.

Het Kulturhus wordt in opdracht van de gemeente gebouwd en Baston wordt een van de eigenaren van enkele onderdelen van het Kulturhus, zoals het kinderdagverblijf en de ruimtes voor zorg- en dienstverlening op de begane grond en de eerste verdieping. De realisatie hiervan wordt met deze ondertekening vastgelegd. Hiermee wordt weer een belangrijke stap genomen in de verwezenlijking van het nieuwe Dorpshart waar door alle betrokken partijen hard aan gewerkt wordt.

In het najaar van 2011 wordt het Kulturhus in gebruik genomen. Later dit jaar zullen de plannen voor het appartementencomplex bekend gemaakt worden. De vernieuwing van het dorpshart vraagt een investering van 15 miljoen euro en wordt heel bijzonder. Het project is van groot belang voor de leefbaarheid in Babberich.

De verwachting is dat de totale vernieuwing van het Dorpshart eind 2012 klaar zal zijn.
Â