Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 8 november

Alkmaar, 08-11-2010 o 14.30 uur

Opmerkelijke redenen voor snelheidsovertredingen

Regio, maandag 8 november 2010.

Ik wilde mijn auto droog rijden na een wasbeurt, zo verklaarde een automobilist uit Venhuizen toen hij afgelopen zondagmiddag op de Zuiderdijk (N506) 119 reed waar 80 km/u was toegestaan.

De afgelopen dagen hadden drie automobilisten een bijzonder verhaal bij hun snelheidsovertreding. Vorige week dinsdag was er op deBraken al een 43-jarige automobilist uit Slootdorp die 164 km/u reed op een plaats waar maximaal 80 gereden mag worden. Hij verklaarde zo snel te hebben gereden omdat de motor van zijn auto anders niet goed liep.

Afgelopen zaterdag 6 november werd er op de Houterweg in Hoogkarspel een 19-jarige beginnende bestuurder staande gehouden nadat hij met een snelheid van 136 km/u had gereden in zijn pas aangeschafte auto op een plaats waar je maximaal 60 mag. Hij verklaarde dat hij even wilde genieten van het geluid van zijn 6-cilinder motor.

Man overvallen in woning, politie zoekt getuigen

Westerland, zondag 7 november 2010.

Een 37-jarige man is zondagavond rond 22.40 uur in zijn woning aan het Scheltenburgerpad overvallen. De man lag te slapen toen vier mannen zijn woning binnen drongen.

De bewoner werd door de overvallers vastgebonden en bewerkt met een stroomstootwapen. Hij kreeg ook meerdere klappen en liep letsel op. De mannen gingen er vandoor met een spelcomputer en geld. De bewoner werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van het Scheltenburgerpad zondagavond iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Snelheidscontroles

Hoorn, zaterdag 6- en zondag 7 november 2010.

Zaterdagavond heeft de politie met radarapparatuur de snelheid gecontroleerd van het verkeer op de Willemsweg in de bebouwde kom. Van de 466 passanten reden er maar liefst 124 sneller dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheden waren 99 en 96 km/u.

Op zondagmiddag werd er een radarsnelheidscontrole gehouden op de Weel, eveneens in de bebouwde kom. Van de 283 passanten reden er 52 sneller dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 123 km/u, welke werd gecorrigeerd naar 119 km/u. Dit bleek te gaan om een 19-jarige automobilist uit Hoorn van wie het rijbewijs werd ingenomen.

Drankrijder probeert rennend te ontkomen

Waarland, zondag 7 november 2010.

Rond 11.45 uur zagen agenten op de Voorburggracht te Oudkarspel een auto rijden die ze wilden controleren. Achter het stuur zat een 27-jarige man uit Heerhugowaard die er vandoor ging. Hij gaf gas en reed uiteindelijk de Nieuwpolderweg in, een doodlopende weg. Daar liet hij zijn auto achter en rende een bouwland in. Een gewaarschuwde andere agent verleende assistentie en zag kans de man in het land de pas af te snijden waarna hij kon worden aangehouden. Hij bleek flink onder invloed van alcohol te zijn en blies op het bureau 600 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een proces-verbaal.

Heling snorfiets

Alkmaar, zondag 7 november 2010.

Rond 12.40 uur zag een motorrijder van de politie op de Koedijkerstraat een 41-jarige man uit Alkmaar op een slordig overgespoten bromfiets rijden. Bij een controle bleek de brommer van diefstal afkomstig te zijn. De originele kentekenplaat zat er nog op. De verdachte verklaarde dat hij het voertuig had gevonden bij het grofvuil. Tegen hem is een proces-verbaal wegens heling opgemaakt en hij deed afstand van de brommer.

Aanhouding na huiselijk geweld

Sint Pancras, zondag 7 november 2010.

Rond 22.30 uur werd in zijn woning een 42-jarige man uit Sint Pancras aangehouden. Hij had in een overspannen toestand zijn vrouw en kinderen met een mes bedreigd. Die waren het huis uitgevlucht. De man is opgesloten in een politiecel in verband met een nader onderzoek.

Aanhouding na poging tot straatroof

Alkmaar, zondag 7 november 2010.

Rond 23.00 uur vond er op de Arubastraat een poging tot straatroof plaats. Een 62-jarige vrouw uit Alkmaar liet daar haar hondje uit toen ze werd benaderd door een jongeman die geld van haar eiste.

Toen de vrouw duidelijk maakte dat ze niet van plan was iets te geven stak de jongen een hand in zijn zak alsof hij iets wilde pakken. Hij dreigde de vrouw neer te steken maar haalde geen mes tevoorschijn.

De vrouw raakte niet onder de indruk en schreeuwde hard dat hij weg moest gaan. Hierop draaide de jongen zich om en rende in de richting van de Daalmeer. Hij liet zijn fiets achter. Aan de hand van het signalement kon de politie kort hierna een 14-jarige jongen uit Alkmaar aanhouden. Hij is in verband met een nader onderzoek ingesloten. Zijn ouders zijn op de hoogte gesteld.

Politie treedt twee keer op tegen overlastgevende zwerver

Den Helder, zondag 7 november 2010.

In de middag kreeg de politie de melding dat een 46-jarige bekende zwerver overlast zou veroorzaken in de Koningstraat. De man was verbaal agressief naar het publiek en liep bier te drinken op straat. Hij werd aangehouden en beledigde daarbij de agenten. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en tevens kreeg hij een tijdelijke ontzegging voor het centrum van de stad.

Later op de avond misdroeg dezelfde man zich op de Waddenzeestraat. Onder applaus van publiek werd hij toen opnieuw aangehouden en meegenomen naar het bureau. De verdachte wordt in contact gebracht met de hulpverlening in verband met zijn wangedrag op straat.

Aanhouding wegens heling fiets

Alkmaar, zondag 7 november 2010.

Rond 17.00 uur werd op de Bloemaertlaan een 28-jarige man uit Alkmaar aangehouden omdat hij ion het bezit was van een gestolen fiets. De man wilde niet verklaren hoe hij aan de fiets kwam. Hij is in de loop van de avond met een proces-verbaal wegens heling op zak, zonder fiets, heengezonden.

Aanrijding met nekletsel

Hoorn, zondag 7 november 2010.

Rond 18.10 uur vond er een aanrijding tussen twee personenautos plaats op de Oostergouw waarbij een 26-jarige automobiliste uit Hoorn nekletsel opliep. Zij werd voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De aanrijding ontstond toen een 20-jarige automobilist uit Oosterblokker, die kwam vanaf de Provincialeweg, linksaf sloeg en het terrein van een tankstation op wilde rijden. Daarbij verleende hij geen vrije doorgang aan de hem tegemoetkomende vrouw. Zij tikte nog juist de rechterachterkant van de auto van de 20-jarige aan.

Auto tegen bomen

Twisk, zondag 7 november 2010.

Rond 17.50 uur reed er op de Bennemeersweg een 52-jarige automobiliste uit Abbekerk tegen twee bomen. De vrouw kwam uit de richting van de Ganwerf en reed in de richting van de Rijksweg A7. Door nog onbekende oorzaak verloor zij de macht over het stuur en reed de berm in.

Ze liep een blauw oog en een bloedneus op en leek onder invloed van alcohol. De vrouw was aanspreekbaar. Ze is per ambulance voor onderzoek vervoerd naar het ziekenhuis. Daar heeft de politie bloed van haar af laten nemen om te onderzoeken of zij daadwerkelijk alcoholhoudende drank heeft gedronken. Het rijbewijs van de vrouw is enkele maanden geleden al ingenomen wegens te snel rijden. Tegen haar is opnieuw een proces-verbaal opgemaakt.

Sportauto niet onder controle

Hoorn, zondag 7 november 2010.

Rond 20.10 uur waren agenten er op de Provincialeweg getuige van dat de 26-jarige bestuurder van een sportbolide uit Amsterdam zijn auto niet onder controle had en in de berm van de weg belandde. De man sloeg vanaf het Keern linksaf en wilde richting de A7 rijden. Daarbij gaf hij zoveel gas dat hij de macht over het stuur verloor. De auto, van een duur Italiaans merk, maakte een slip van 360 graden en kwam terecht half in de berm en half op de rijbaan van de N506. De agenten hebben het rijbewijs van de man ingenomen wegens verkeersgevaarlijk gedrag.