SHO sluiten actie voor Pakistan af

08/11/2010 14:25

ICCO

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) sluiten de actie "Help slachtoffers overstroming Pakistan" af. De eindopbrengst van de actie is 27.414.656 euro. Nederlanders die nog willen bijdragen tot 1 december hun gift overmaken op giro 555. Geld dat daarna binnenkomt, gebruiken de SHO voor een volgende actie.

De SHO vinden het opgebrachte bedrag van ruim 27 miljoen euro bijzonder. SHO actievoorzitter Jan van Doggenaar: "We hebben dit jaar in relatief korte tijd twee keer een beroep gedaan op de gulheid van de Nederlander en ze hebben het niet laten afweten. Het Nederlandse publiek heeft laten zien betrokken wereldburgers te zijn. Onze dank is groot." Giften zijn tot aan 1 december nog altijd van harte welkom. De nood in Pakistan blijft hoog.

De SHO startten op 12 augustus een actie voor de slachtoffers van de overstroming in Pakistan. Op 26 augustus was er Nationale Actiedag, waaraan de publieke omroep en verschillende radiozenders meededen. Met het opgehaalde geld hebben de SHO noodhulp geleverd, zoals tenten, water, medicijnen. Ondanks de moeilijke omstandigheden zijn vele Pakistanen geholpen, met dank aan het Nederlandse publiek.

Medio februari zullen de SHO met een eerste rapportage komen over de hulpverlening in Pakistan. Daarin zullen werkzaamheden en de kosten uitgebreid aan de orde komen. Tot die tijd houden de SHO leden via hun afzonderlijke websites het Nederlands publiek op de hoogte van hun activiteiten in Pakistan.

De SHO bestaan uit ICCO & Kerk in Actie, Cordaid Mensen in Nood, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, World Vision, Tear, Save the Children, Stichting Vluchteling, Terre des Hommes en UNICEF Nederland.





http://www.giro555.nl