Belgische Federale Overheid


De sociale zekerheid, wat is dat?

Datum: 08 november 2010

Wat is de sociale zekerheid? In welke domeinen speelt ze een rol? Hoe wordt ze gefinancierd? Is er een verschil tussen sociale uitkeringen en sociale bijstand? Wat zijn de verschillende uitkeringen en bijslagen? En de bedragen ervan? De begrotingen? De FOD Sociale Zekerheid heeft zopas een brochure gepubliceerd die een antwoord geeft op al deze vragen.

De editie 2010 van de brochure 'Alles wat je altijd al wilde weten over de sociale zekerheid' helpt u om de werking van ons solidariteitssysteem beter te begrijpen. Het gaat om een praktisch document dat bestemd is voor zowel leken als voor personen die op zoek zijn naar specifieke informatie.

De Franstalige en de Nederlandstalige versie werden bijgewerkt in juli 2010. De tekst is ook beschikbaar in het Engels (pdf, 78 p. - 1 MB) en zal binnenkort in het Duits verkrijgbaar zijn.

U kunt ook een gratis gedrukte versie aanvragen door een mail te sturen naar social.security@minsoc.fed.be of door tijdens de kantooruren langs te komen op het hoofdkantoor van de FOD Sociale Zekerheid, Finance Tower, Kruidtuinlaan 50, 1000 Brussel.

Raadpleeg de brochure 'Alles wat je altijd al wilde weten over de sociale zekerheid' (pdf, 80 p. - 1 MB)

Zie het origineel