Royal Haskoning


26-10-2010

Royal Haskoning 'dare2share' duurzaamheidsdagen 8-11 november

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij Royal Haskoning hoog op de agenda. Daarom sluit het ingenieurs- en adviesbureau met een uitgebreid programma van 8 t/m 11 november aan bij de Dag van de Duurzaamheid van Urgenda. Deze organisatie wil Nederland op 11 november laten bruisen van de duurzame activiteiten.
Op 8 november geven we in Rotterdam het startschot voor de Royal Haskoning `dare2share'-campagne met activiteiten voor de eigen medewerkers.

Een dag later, 9 november, staat het Cradle to Cradle®-concept centraal. Royal Haskoning start een tweede Royal Cradle-groep met zo'n 40 medewerkers die intern opgeleid worden door Michael Braungart en zijn medewerkers. Van 14.00 uur tot 15.30 uur delen we kennis en ideeën over het onderwerp met genodigden en Michael Braungart. De bijeenkomst is on-line te volgen en belangstellenden kunnen on-line vragen stellen.

Op 10 november vinden verschillende activiteiten plaats op het gebied van energiebesparing. Daarbij sluiten we onder meer aan bij een van onze succesvolle energiebesparingprojecten die voor de Groene Parel Award 2010 zijn genomineerd. Het concept, eenvoudige energiebesparende voorzieningen aanbieden aan sociaal zwakke gezinnen. , zullen we op 10 november aanbieden aan de burgemeesters van onze thuissteden. Verder zullen verschillende scholen een checklist ontvangen om leerlingen en docenten bewuster te maken van hun energieverbruik en de CO2-uitstoot die daarmee gepaard gaat. Studenten van de TU Delft en de Universiteit Utrecht ontvangen van ons een uitnodiging om in hun sportcafe over hun ideeën over duurzaamheid te praten.

Op de Dag van de Duurzaamheid, 11 november, sluiten we in Nijmegen af met rondetafelgesprekken met verschillende stakeholders met als thema `Wat is écht duurzaam inkopen?' "Hoe weerbarstig is de praktijk hierin?" Daar hebben wij zo onze eigen ideeën over! Graag horen wij ook de mening en inzichten van anderen. Een gastheer van Royal Haskoning zal aan iedere tafel de discussie leiden. De conclusies uit de afsluitende ronde nemen we mee naar het online forum dat we na 11 november op zullen starten.

Gedurende de bijeenkomsten op 9 en 11 november kan ook online gereageerd worden op discussiestukken. Verder kunt u ons volgen op Facebook and Twitter.