Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost


opknapbeurt

---

Speelplaats Jeugdland krijgt opknapbeurt

Persbericht

29 oktober 2010

Vanaf 8 november 2010 wordt een deel van Jeugdland, de avonturenspeelplaats aan de rand van het Flevopark, opnieuw ingericht. Gedurende vier maanden zijn alleen de kinderboerderij en het clubhuis open, de rest van het terrein gaat dicht vanwege de werkzaamheden.

Ontwerpers zijn druk bezig geweest en hebben bij het bedenken van de speelplaats de hulp ingeroepen van kinderen die vaak op Jeugdland komen, ouders, experts en de beheerders. Er ligt sinds mei 2010 een prachtig, creatief en veilig ontwerp dat nu werkelijkheid gaat worden. In het ontwerp is rekening gehouden met mindervalide kinderen. Ook zij kunnen straks veilig op Jeugdland spelen.

Stadsdeelwethouder Özütok hoopt dat Jeugdland na de opknapbeurt nog meer kinderen en hun ouders aantrekt. 'Jeugdland is uniek: een ruig stukje natuur, midden in de stad. Kinderen kunnen hier ontsnappen aan de drukte van de stad, veilig buiten spelen en genieten van het groen, het water en de dieren.'

Het werk start op 8 november en is naar verwachting in het voorjaar van 2011 klaar. Eerst wordt er een schone laag grond aangebracht, daarna wordt het terrein ingericht tot een natuurlijke kinderspeelplaats. De speelplek wordt uitgerust met natuurlijke materialen, zoals wilgentakken, boomstronken en bamboe. Van dat materiaal wordt een natuurbelevingswand gemaakt en een tunnel. Verder komt er een waterspeelplaats voor de allerkleinsten van 0 tot 6 jaar, maar ook voor kinderen van 6 tot 14 jaar. Alles wordt veilig, duurzaam én spannend. Naast het speelterrein worden een extra grote moestuin en een speelweide aangelegd, met kabelbaan en nieuwe speeltoestellen. Ouders kunnen de kinderen vanaf het verhoogde terras in de gaten houden of een hapje eten aan de nieuwe picknicktafels.

Om de veiligheid van bezoekers te waarborgen zit de ingang van Jeugdland tijdens de werkzaamheden op een andere plek, aan de kant van tennisvereniging de Tie Breakers. Borden geven aan hoe bezoekers moeten lopen of fietsen. Verder is het terrein niet toegankelijk voor auto's.

Kijk voor actuele informatie op www.jeugdland.amsterdam.nl.

Eerder gepubliceerd:

Natuurspeelplaats Jeugdland krijgt flinke opknapbeurt
---