Gemeente Culemborg

Gemeente verwijdert graffiti

Eenmalige graffiti-schoonmaakactie...

In de tweede week van november houdt de gemeente eenmalig een graffiti-schoonmaakactie. Particulieren en bedrijven kunnen van te voren graffiti op hun woning/gebouw aanmelden. Dit geldt alleen voor graffiti die vanaf de openbare weg zichtbaar is. Deze panden worden in de week van 8 tot en met 12 november op kosten van de gemeente schoongemaakt. Aanmelden kan tot 31 oktober 2010 via culemborgschoon@culemborg.nl.

Gewoonlijk verwijdert de gemeente graffiti met kwetsende en racistische leuzen die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg binnen 24 uur. Graffiti op scholen, openbare gebouwen, verharding en overige gemeentelijke eigendommen worden meestal binnen enkele dagen verwijderd. Particulieren en bedrijven blijven zelf verantwoordelijk voor de graffitiverwijdering op hun panden. Met deze eenmalige actie komt de gemeente hen tegemoet. Is het aantal aanmeldingen groter dan de ingehuurde capaciteit dan wordt bekeken of een vervolg mogelijk is.

Van alle aangetroffen graffiti worden foto's gemaakt. Deze foto's worden bewaard in een databank. Mocht er een dader betrapt worden, dan kan ook ander `werk' van deze dader opgezocht worden om de kosten te verhalen.