Ingezonden persbericht


|Datum | |
|                                           |2 november 2010              |
Gemeente Den Haag zet alcoholsimulatiespel Brain Game in bij voorlichting over alcohol aan scholieren Zelf ervaren wat alcohol met je doet zonder te drinken

De 'Brain Game' is een interactief computerspel dat leerlingen met hun lichaam spelen en lijkt daarmee op de Nintendo Wii. In verschillende spellen ervaren ze hoe kun behendigheid en reactievermogen achteruit gaat op het moment dat ze twee, vier, zes of tien bier hebben gedronken. Daarnaast leren zij allerlei feiten over alcohol. Het spel is speciaal ontwikkeld in opdracht van de gemeente Den Haag, in het kader van de campagne 'Den Haag, Frisse Blik op Alcohol'.

Wat doet alcohol nou echt met je?
Zo'n 1500 scholieren in de leeftijd van 13 tot 16 jaar, verdeeld over tien Haagse scholen, gaan deze maand, november, de effecten van alcohol drinken ervaren en demonstreren doormiddel van dit spel, zonder een druppel aan te raken. Wat doet alcohol nou écht met je? Wat gebeurt er met mijn lichaam als ik alcohol drink? Wat doe het met mijn hersenen? De Brain Game laat het jongeren zelf ervaren. Op maandag 8 november start de alcoholcarrousel op het Aloysius College te Den Haag. Hier beleeft de Brain Game de primeur.

Context en de GGD testen 'Brain Game' als nieuw onderdeel van de alcoholcarrousel De Brain Game wordt tijdens de Maand van de Genotmiddelen ingezet als nieuw onderdeel van de alcoholcarrousel. Dit scholenprogramma, met als doel voorlichting aan jongeren over alcohol en drugs, wordt al enige jaren met goede resultaten door Context (preventieafdeling van de Parnassia Bavo Groep) en de GGD ingezet. Op een interactieve manier worden de problemen rondom alcoholgebruik, van kater tot verslaafde ouder, besproken. De leerlingen worden gestimuleerd om zelf oplossingen te bedenken en de medewerkers van Context informeren hen over het hulpverleningsaanbod.



Ingezonden persbericht