Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
HUMAN


1 Maandag 8 november 2010

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur


2 Radiotalkshow met gasten, discussie en commentaren


3 over cultuur, politiek, wetenschap en moraal


4 Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgast: Rick de Leeuw, kunstenaar en zanger. Voor OBA Live ging Rick de Leeuw naar de fascinerende tentoonstelling 'Body World & The Cycle of Live' in het culturele pakhuis Las Palmas in Rotterdam en doet verslag. De tentoonstelling bevat meer dan 200 menselijke lichamen en organen, geprepareerd volgens de methode van anatoom Dr. Günther von Hagens. Meer informatie: http://www.bodyworlds.com/en.html (Tentoonstelling is nog te zien t/m 23 januari 2011).

Onno Blom nog eenmaal over Harry Mulisch!
Na de dood van Mulisch kwam het meningencircus weer langs, met een groot aantal huichelachtige reacties. Ook aandacht voor de dood in het werk van Mulisch. En vertelt uit de eigen ervaring hoe het was om de begrafenis vanuit een van de volgboten mee te maken . Onno Blom is literair publicist.

Rondetafel: Theodor Holman bespreekt de actualiteit met Stephan Sanders, columnist van Vrij Nederland en Xandra Schutte, hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer

OBA Live is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)