Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima bezoekt Ondernemersstartpunt Hardenberg

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden bezoekt dinsdagochtend 9 november, als lid van de Raad van Microfinanciering, het Ondernemersstartpunt in Hardenberg. De Prinses laat zich tijdens het bezoek informeren over het belang van microfinanciering en de mogelijkheden die de gemeente Hardenberg biedt voor startende ondernemers.

Ondernemersstartpunt Hardenberg is een initiatief van de gemeente Hardenberg en de Vereniging Industriële Koepel gemeente Hardenberg. Aanstaande starters en ondernemers kunnen er terecht voor advies over onder andere het opstellen van een ondernemingsplan, marketing, administratie, bankzaken en verzekeringen. Het ondernemersstartpunt werkt met een quickscan. In deze scan krijgt de ondernemer een realistisch beeld over zijn ondernemingsplan en zijn ondernemerskwaliteiten. Ook wordt gekeken naar het behoefteperspectief vanuit de markt. Het ondernemersstartpunt houdt contact met het Regionaal Bureau Zelfstandigen, zodat ook starters vanuit de bijstand ondersteund worden.

Microfinanciering in Nederland is er voor mensen met goede ondernemersplannen, maar die hulp nodig hebben bij de uitwerking van hun plannen of bij een bank niet terecht kunnen. Met coaching én krediet krijgen zij de kans hun plannen tot werkelijkheid te maken. Ondernemers kunnen terecht bij één van de 36 MF-ondernemerspunten voor intake, advies en het aanvragen van krediet.

Tijdens het werkbezoek spreken de Prinses en andere leden van de Raad van Microfinanciering met het Ondernemersstartpunt en de samenwerkende partijen en zullen een aantal ondernemers hun ervaring vertellen, en hun ondernemingsactiviteiten laten zien.