Medisch Spectrum Twente


Voorlichtingsavond prostaatkanker in MST

Enschede, 18 oktober 2010

Op dinsdag 9 november 2010 organiseert MST samen met patiëntenvereniging Stichting Contactgroep Prostaatkanker (SCP) een voorlichtingsavond over de veel voorkomende aandoening prostaatkanker.

De avond is niet alleen bedoeld voor mensen met prostaatkanker, maar ook voor belangstellenden die meer willen weten over deze aandoening. Dus niet alleen prostaatkankerpatiënten, maar ook naasten, familie en andere belangstellenden zijn welkom.

Prostaatkanker is in Nederland de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Ieder jaar komen er circa 8000 nieuwe patiënten bij. Het is een misvatting, dat de aandoening alleen voorkomt bij ouderen. Ook mannen onder de 55 jaar lijden aan de ziekte. Regelmatig verschijnen er in de media veelbelovende berichten over de behandeling van prostaatkanker, die vaak voor verwarring zorgen bij patiënten.

Uroloog, dr. B. Santerse, en andere zorgprofessionals van MST zullen ingaan op de diagnose en de behandelingsmogelijkheden. Ook is er gelegenheid contacten te leggen met lotgenoten. Patiënten ervaren zo, dat ze er niet alleen voor staan en leren gemakkelijker met de ziekte om te gaan.

SCP is aangesloten bij de NFK, de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties. Zij, SCP, helpt patiënten bij het zoeken naar een antwoord op hun vragen en organiseert regelmatig voorlichtingsavonden door heel Nederland. Daarnaast bevordert zij het onderlinge contact tussen lotgenoten, onder andere via de lotgenotencontact telefoon (0800-9992222) en het uitgeven van een periodieke nieuwsbrief onder donateurs met informatie over prostaatkanker.

De voorlichtingsavond vindt plaats in de Ariënszalen 1 en 2 van ziekenhuis Enschede, gebouw Ariënsplein. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de toegang is gratis. Belangstellenden die de avond willen bijwonen moeten zich voor maandag 1 november 2010 aanmelden bij de regiovertegen-woordiger van SCP, telefoon (0315) 65 32 35 of per e-mail: hj.wassink@hetnet.nl