Gemeente Brummen


Volgende fase Zutphensestraat van start

(Oorspronkelijke publicatie datum: 09-11-2010)

De volgende fase van de Zuphensestraat gaat dinsdag 9 november 2010 in uitvoering. Er wordt dan asfalt gefreest en opgeladen vanaf de Cortenoeverseweg tot en met de eerste ingang Meidoornlaan (Zutphensestraat 42). De ingang Hof van Decima blijft in deze fase nog bereikbaar. Voor de Meidoornlaan en het gedeelte van de Goeman Borgesiusstraat wordt een doodlopende straat vanaf de Troelstralaan. Nu is dat nog eenrichtingsverkeer.

Het resterende gedeelte van de Zutphensestraat tot aan de drempel van de Spoorstraat wordt zogeheten gesloopfreest. Dat wil zeggen dat het asfaltpakket wel losgefreest wordt maar blijft liggen. Dit gedeelte wordt met een shovel daarna geëgaliseerd zodat de aanwonenden op dit gedeelte nog met de auto bij huis kunnen komen. Als de weersomstandigheden het nog toelaten wordt dit laatste gedeelte gefaseerd dit jaar nog uitgevoerd. De aan- en omwonenden zijn per brief door de aannemer al op de hoogte gebracht.

Het eerste gedeelte Marktplein-Burgemeester Dekkerstraat is voor het verkeer opengesteld. Zodra de kruising met de Cortenoeverseweg klaar is, wordt dit baanvak opengesteld voor het verkeer.

De omleiding die vanaf september geldt, blijft van kracht.