Gemeente Den Haag

Haagse bandselectie SXSW-festival bekend

Gepubliceerd: 05 november 2010 Laatste wijziging: 09 november 2010

Pitch Blond, Pop Up Animal Kids en The Deaf zijn verkozen om popstad Den Haag te vertegenwoordigen op het SXSW (South by Southwest) festival 2011, in Austin Amerika, onder de naam `Music City The Hague powered by Crossing Border'.

Het traject naar Austin begint voor de drie bands met de SXSW-kick off tijdens Crossing Border, waar ze zullen laten zien waarom juist zij de gelukkigen zijn. Dit optreden vindt plaats op woensdag 17 november in het Theater aan het Spui. Na het SXSW-festival in maart spelen de 3 bands ook op het Haagse Walk the Line festival (13 & 14 mei 2011). Eén van de bands zal bovendien uitgekozen worden om in augustus 2011 op Beatstad te spelen.
Pop Up Animal Kids (bron: myspace.com/popupanimalkids) Pop Up Animal Kids (bron: myspace.com/popupanimalkids)

Den Haag op SXSW 2011

In maart 2011 presenteert Den Haag zich voor het tweede achtereenvolgende jaar als Nederlands popstad nummer één presenteren op het toonaangevende muzieknetwerkevent SXSW in Austin, Amerika. De 3 Haagse bands zullen meerdere keren op SXSW spelen. Op de drukbezochte muziekbeurs van het SXSW-festival zal popstad Den Haag worden gepromoot middels een stand.

Documentaire SXSW 2010

Vorig jaar was Den Haag voor het eerst aanwezig in Austin. Een documentaire over SXSW 2010 gaat in première op 17 oktober, tijdens de Haagse popweek. De NTR (NPS) zendt deze documentaire bovendien op 14 november uit, net voor het Crossing Border festival.
* Music City The Hague powered by Crossing Border