Daniëlle Oerlemans nieuwe ambassadeur SOS Kinderdorpen

09/11/2010 14:48

SOS-Kinderdorpen

Voormalig sportvrouw bezoekt werk kinderhulporganisatie Zuid-Afrika

Amsterdam/Kaapstad, 9 november 2010 - Daniëlle Oerlemans is de nieuwe ambassadeur van SOS Kinderdorpen. De voormalig sportvrouw en presentatrice zal zich vanaf nu inzetten voor het werk van de internationale kinderhulporganisatie. Als moeder van vier jonge kinderen onderstreept Oerlemans het belang van een liefdevol gezin voor kinderen die er alleen voor staan in de wereld. Afgelopen week was zij in Kaapstad om projecten van 'haar goede doel' te bezoeken.

"Kinderen hebben een thuisbasis in een gezin nodig"

Daniëlle was al langer in contact met de internationale kinderhulporganisatie en voelt veel affiniteit met hun missie. Daniëlle: "Het werk van SOS Kinderdorpen staat me na aan het hart. Ik zit zelf nu midden in het gezinsleven met onze vier kinderen. En ik zie aan hen hoe belangrijk het is dat ze een plek hebben waar ze zich thuis voelen en geborgen. Het is vreselijk te zien dat er talloze kinderen op de wereld zijn die dit niet hebben. Die geen mama hebben om op terug te vallen."

Als ambassadeur kan Daniëlle zowel onder een groot publiek als in de media veel aandacht vragen voor het goede doel. "Ik hoop dat ik met mijn ambassadeurschap zoveel mogelijk mensen kan overtuigen de missie van SOS Kinderdorpen te steunen. Zodat nog meer kinderen kunnen opgroeien in een liefdevol gezin."

Bezoek aan Zuid-Afrika

Afgelopen week was de kersverse ambassadeur in Kaapstad waar zij projecten van de kinderhulporganisatie bezocht. Samen met lokale medewerkers ontmoette ze gezinnen in de townships waar de situatie van kinderen gekenmerkt wordt door extreme armoede en verwaarlozing. En waar door de aidsepidemie veel kinderen er alleen voor zijn komen te staan. Ook was ze te gast in een van de acht Zuid-Afrikaanse SOS kinderdorpen, waar kinderen een blijvend thuis hebben gevonden bij een SOS moeder. "De liefde die de SOS moeders voor hun kinderen voelen is oprecht. Je ziet dat de kinderen hier zelfvertrouwen door krijgen. Ik liep met een grote glimlach door het kinderdorp. Met de SOS kinderen komt het wel goed.'

SOS Kinderdorpen is al dertig jaar actief in Zuid-Afrika. Door alleenstaande kinderen op te vangen in de kinderdorpen, duizenden kwetsbare gezinnen te ondersteunen en door scholing, medische zorg en sociale begeleiding te bieden, wordt er gebouwd aan een kansrijke toekomst voor vele generaties Zuid-Afrikaanse kinderen.





http://www.soskinderdorpen.nl