Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.15 uur

Utrecht, 09-11-2010

Straatroof

UTRECHT Op de Willem van Noortstraat vond maandagmiddag een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een vrouw (gegevens onbekend) liep omstreeks 12.35 uur over de Willem van Noortstraat. Plotseling werd door twee jongens aan de tas van de vrouw getrokken. Het tweetal probeerde de tas uit de handen van de vrouw te trekken. In eerste instantie lukte de beroving. Toen de vrouw hard begon te gillen, gooidende jongens de tas op de grond en renden weg.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 - 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Maandagavond vond op de Rijksweg A2 een aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenauto plaats. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Een 33-jarige bestuurder uit St. Petersburg (Rusland) reed met zijn auto omstreeks 21.35 uur over de Rijksweg A2. In dezelfde richting reed een 44-jarige chauffeur uit Vleuten van de vrachtwagencombinatie. De 33-jarige Rus veranderde plotseling van rijstrook.

Hierdoor zag de vrachtwagenchauffeur geen kans meer de auto te ontwijken en reed tegen de achterkant aan. Door de aanrijding raakte een 61-jarige vrouw uit Rusland gewond. Zij werd met onbekend letsel naar het UMC in Utrecht overgebracht.

Man aangehouden voor belediging

UTRECHT De politie heeft maandagavond een man aangehouden omdat hij de agenten beledigden en zich verzette bij zijn aanhouding.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 21.50 uur een automobilist met zijn mistverlichting aan over de Stroyenborchreef rijden. De bestuurder kreeg een stopteken. Hieraan voldeed de man niet. Hij reed met piepende banden en hoge snelheid langs de agenten, om vervolgens abrupt te stoppen en zijn auto in te parkeren. De 33-jarige man uit Leiden werd door de agenten aangesproken op zijn gedrag. De man ging meteen helemaal door het lint en begon de agenten uit te schelden.

Nadat hem meerdere malen was verzocht zich te gedragen, werd hij uiteindelijk aangehouden omdat hij door bleef gaan. Tijdens zijn aanhouding verzette de man zich hevig. Hij werd met gepast geweld geboeid en naar het bureau overgebracht.

Vrouw lastig gevallen

UTRECHT Op de Burgemeester Van Tuyllkade werd maandagavond een vrouw lastig gevallen en onzedelijk betast. De politie zoekt getuige(n).

Een 24-jarige vrouw uit Utrecht stond omstreeks 22.05 uur bij haar fiets aan de Burgemeester Van Tuyllkade. Toen de vrouw haar fiets wilde stallen, werd zij plotseling door een onbekende man van achteren vastgepakt en onzedelijk betast. De vrouw twijfelde geen moment en sloeg naar achteren. Ook begon zij te gillen. Hierop stopte de man en rende weg.

De politie is op zoek naar getuige(n). Het signalement van de man luidt, blanke man, tussen de 18 en 24 jaar, tenger postuur, rond de
1.70 mtr. lang, blond kort haar en een ovaal gezicht. Hij was gekleed in een donkerblauwe spijkerbroek, een vest / trui met capuchon in een ruitpatroon. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.