Ingezonden persbericht


Utrecht, 9 november 2010

De dood

Nummer 1 van de bestsellerlijst in Canada (oktober 2010)

De dood
Dr. Richard Béliveau & dr. Denis Gingras
ISBN: 978 90 215 4894 4
Prijs: ¤ 24,95

Verschijningsdatum:
16 november

De dood. Niet iets waar je dagelijks over praat of nadenkt. De meeste mensen mijden het onderwerp liever tot het onontkoombaar is. Want hoe we sterven weten we niet, maar doodgaan doen we allemaal. Dr. Béliveau en dr. Gingras, beiden gerenommeerde wetenschappers, verzamelden voor hun boek De dood alle feiten, wetenswaardigheden en absurditeiten rondom dit thema. Hun doel: de dood inzichtelijk maken, zodat we er minder bang voor zijn.

Sterven kan op veel manieren. Door ouderdom, een ongeluk, ziekte of moord. Het kan plotseling gebeuren of aan het einde van een lang ziektebed. Je kunt zelfs je eigen dood plannen met zelfmoord of euthanasie. Jonge en oude mensen gaan dood, rijke en arme. Gemiddeld sterven er in Nederland 11.000 mensen per maand.

In De dood worden alle vragen rondom dit thema, dat meer en meer uit de taboesfeer komt, behandeld. Enkele voorbeelden:
* Wat gebeurt er in je lichaam als je doodgaat? Op het moment zelf, en vlak daarna?
* Ga je anders dood als je jong bent of juist oud?
* Welke invloed heeft een infectieziekte op het lichaam, of een kogel?
* Hoe stierven de mensen vroeger?

* Welke bizarre doodsoorzaken zijn er?

Na het lezen van De dood weet je alles over doodgaan en blijkt het eigenlijk de normaalste zaak van de wereld te zijn. Er is niets engs of mysterieus aan. Doodgaan hoort nu eenmaal bij het leven.

Over de auteurs
Dr. Richard Béliveau is hoogleraar kankerpreventie en -behandeling aan de Universiteit van Québec in Montréal. Dr. Denis Gingras is wetenschappelijk onderzoeker en is verbonden aan het Laboratorium voor Moleculaire Geneeskunde en Hematoom-oncologie van het Sainte-Justine Ziekenhuis in Montréal.

Klik op onderstaande link voor een filmpje over het boek De dood. http://vimeo.com/16025559




Ingezonden persbericht