Ingezonden persbericht


Persbericht
.

8 november 2010

29 kandidaten voor burgemeestersvacature Hellendoorn

De Commissaris van de Koningin in Overijssel, de heer mr G.J. Jansen, kreeg 29 sollicitaties voor de burgemeesterspost in Hellendoorn. Onder de sollicitanten zijn 6 vrouwelijke kandidaten.

Achtergrond sollicitanten
22 kandidaten hebben of hadden een functie in het openbaar bestuur, 7 sollicitanten hebben een andere professionele achtergrond. 11 sollicitanten zijn lid van de PvdA, 9 van het CDA, 4 van de VVD, 3 van D66, 1 van GroenLinks en 1 kandidaat is niet aangesloten bij een politieke partij.

Vacature
De sollicitatietermijn liep van 13 oktober tot 3 november. De burgemeesterspost in deze ca. 36.000 inwoners tellende gemeente is per 1 januari 2011 vacant door het vertrek van burgemeester ir. J.J. van Overbeeke. De procedure is erop gericht dat er vóór de zomervakantie 2011 een nieuw benoemde burgemeester aan het werk kan in Hellendoorn. Over de waarneming van het ambt tussen het moment dat burgemeester Van Overbeeke met pensioen gaat en de komst van de nieuwe burgemeester heeft CdK Jansen overleg met het gemeentebestuur.

Hoe verder?
De komende tijd wint CdK Jansen inlichtingen in over de kandidaten. Per 1 januari wordt CdK Jansen opgevolgd door mw. drs. A.Th.B. Bijleveld-Schouten. Zij zal gesprekken voeren met sollicitanten en mede op basis van het door de gemeenteraad van Hellendoorn vastgestelde profiel een selectie van kandidaten voorleggen aan de vertrouwenscommissie uit de raad.

Na gesprekken met geselecteerde kandidaten doet de vertrouwenscommissie verslag van de bevindingen aan de gemeenteraad. Daarna besluit de raad wie zij bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties als burgemeester aanbeveelt.