Ingezonden persbericht


Persbericht - 28 oktober 2010

Nationaal Historisch Museum aan het woord in Nieuw Land

Lelystad- Op dinsdagavond 9 november geeft Valentijn Byvanck, inhoudelijk directeur van het Nationaal Historisch Museum (NHM), een lezing in Nieuw Land. Byvanck vertelt over de ontwikkeling, de visie en de huidige stand van zaken. Maar ook over de samenwerking met regionale musea. De lezing begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

Hoewel het Nationaal Historisch Museum pas over een tijd zijn deuren opent, bestaat het museum al wel. In projecten als de Week van de Geschiedenis en op het internet via jijmaaktgeschiedenis.nl. Het doel is om een uniek museum in Nederland op te zetten. Een museum waar de geschiedenis leeft. Of het nu over Willem van Oranje gaat of over de WK voetbalfinale van 1978. Geschiedenis is overal en altijd.

Valentijn Byvanck, inhoudelijk directeur, vormt samen met Erik Schilp, algemeen directeur, de directie van NHM. Voor hen is het belangrijk dat de inwoners van Nederland betrokken zijn bij de opzet van het museum. Byvanck is benieuwd naar uw mening en wensen. Dus wat wilt u graag zien in het Nationaal Historisch museum? Kom naar deze inspirerende lezing over de geschiedenis van Nederland en de behoefte om deze te waarborgen in een museum voor iedereen.

Kaarten voor de lezing zijn ¤ 10,00 inclusief koffie of thee. Aanvang is 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur. Na iedere lezing is er een wijnproeverij in café-restaurant van Nieuw Land. Wijnkenner Nico Huffels van CCI Wijnen uit Lelystad vertelt u alles over de wijn en de streek van afkomst. Om de smaak van de wijn optimaal uit te laten komen worden diverse soorten kaas en olijven geserveerd.U kunt zich aanmelden via aanmelding@nieuwlanderfgoed.nl o.v.v. lezing 9 november of via 0320- 225 900. Dan kunt u ook eventuele deelname aan de wijnproeverij aangeven. Voor de wijnproeverij geldt een minimaal aantal deelnemers van 15 personen. Tijdens deze lezing kunt u parkeren op het voorplein van Nieuw Land.

Kijk voor meer informatie over Nieuw Land en de openingstijden op www.nieuwlanderfgoed.nl. Nieuw Land is onderdeel van Batavia, kijk voor de volledige agenda en activiteiten op www.batavia.nl.