Gemeente Utrecht

Toelichting op besluiten van het college van burgemeester en wethouders


1 Nieuwbouw in Ondiep
Het college heeft ingestemd met het bestemmingsplan Abrikoosstraat, Ondiep en een daarmee samenhangende bouwvergunning. Het gebied wordt omsloten door de Laan van Chartroise, de Abrikoosstraat, de Moerbeistraat en de Ondiep. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om in het gebied 169 woningen te bouwen en een plantsoen aan te leggen. In het gebied ontwikkelt Mitros 105 eengezinswoningen, 15 boven-benedenwoningen en een appartementengebouw aan de Laan van Chartroise met 49 woningen. De woningen worden in een mix van sociale huur en goedkope, middeldure en dure koop aangeboden. Een aantal woningen zal geschikt zijn voor mindervaliden. Met het slopen van de 173 bestaande woningen en de voorbereiding op de nieuwbouw is inmiddels begonnen. De verwachting is dat er voor 1 januari 2011 gestart wordt met de bouw. Er zijn geen zienswijzen tegen de plannen ontvangen. Het college zal de gemeenteraad voorstellen het bestemmingsplan vast te stellen. Na vaststelling door de gemeenteraad, wordt het bestemmingsplan met het vaststellingsbesluit bekendgemaakt.

Meer informatie: Erlijn Mulder, 030 - 286 11 48


2 Intensieve participatie bij ontwikkeling Groene Kop Het college heeft vandaag het startdocument Groene Kop vastgesteld. Het gebied krijgt een (volkstuin)park als ontmoetingsplek voor jong en oud. Daarnaast komen er (zorg)woningen en voorzieningen. Samen met de gebruikers-eigenaars gaat de gemeente op zoek naar oplossingen voor het gebied. Andere betrokkenen en bewoners worden ook gevraagd om te adviseren. Meer groen is een terugkerende wens van bewoners bij herontwikkelingen in de wijk. Doel is daarom om in dit gebied de kwaliteit en toegankelijkheid van het groen te verbeteren en het park aantrekkelijk te maken voor het publiek. De groene Kop is onderdeel van de visie Eykmanlaan.

Het gebied Groene Kop bestaat nu uit het volkstuincomplex De Driehoek, een groenstrook die tijdelijk in bruikleen is gegeven aan verschillende particulieren, het zorgcentrum Tuindorp Oost van Aveant, een benzinestation en een gebouw van ProRail. Dit (groen)gebied is nu niet goed aangesloten op de omliggende woonbuurten en delen hebben vanwege de tijdelijke bruikleensituatie de neiging te verrommelen. Aan de noordkant van Tuindorp-Oost, is de overgang van bebouwd naar onbebouwd gebied eveneens rommelig.

Meer informatie: Erlijn Mulder, 030 - 286 11 48


3 Herontwikkeling ROC Amazonedreef stap dichterbij Het college heeft vandaag ingestemd met het bestemmingsplan voor ROC locatie Amazonedreef. De ontwikkelingen bestaan uit het realiseren van een complex van ongeveer 100 woningen met voornamelijk maatschappelijke voorzieningen op de begane grond, een parkeerterrein en de omliggende openbare ruimten. In november 2009 is een Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) voor dit project vastgesteld. Het bestemmingsplan wordt ter vaststelling aan de raad aangeboden. Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 16 september 2010 gedurende zes weken ter visie gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Na vaststelling door de Raad ligt het plan nog 6 weken ter inzage voor het aantekenen van een beroep.

Meer informatie: Erlijn Mulder, 030 - 286 11 48

Proclaimer