Op 18-11-2010 is onderstaand bericht door de gemeente Bodegraven gerectificeerd. Zie het origineel. In navolging daarvan is hieronder de tweede alinea met namen van mogelijk frauderende acquisiteurs geschrapt, zie de noot. (Redactie Nieuwsbank)
Gemeente Bodegraven

(09-11-2010)

Mogelijke acquisitiefraude advertenties gemeenteplattegrond en gemeentegids Bodegraven-Reeuwijk

De laatste weken krijgen wij meerdere signalen dat bedrijven en instellingen in Bodegraven en Reeuwijk worden benaderd door bedrijven die zeggen acquisitie te doen voor advertenties voor de nieuwe `officiële' gemeentegids of gemeenteplattegrond van de gemeente Reeuwijk en/of Bodegraven. Dit levert verwarring op.

Er zijn nu twee bedrijven actief met het werven van advertenties voor onze officiële plattegrond en onze officiële gemeentegids.
Dit zijn:
- Rijnland Plattegronden;
- LokaalTotaal.nl/De Telefoongids.BV.

Rijnland Plattegronden werft momenteel advertenties voor de gemeenteplattegrond. Daarnaast werft LokaalTotaal.nl/De Telefoongids BV nu advertenties voor de gemeentegids. Beide organisaties hebben een officiële brief in handen, voorzien van de handtekening van onze burgemeesters. Hierin is te lezen dat de gemeente Bodegraven-Reeuwijk op de hoogte is van de acquisitiewerkzaamheden.

Wij adviseren u geen telefonische of andere acquisitie aan te gaan met andere bedrijven die zeggen te handelen namens de gemeente Bodegraven en/of gemeente Reeuwijk of beide gemeenten.

Bij twijfel kunt u vragen om de begeleidende brief. Ook kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van de gemeente Bodegraven of Reeuwijk op nummer 0172 - 522 522.