Symantec

Zaltbommel, 25 januari 2010 - Symantec heeft vandaag NetBackup 7 aangekondigd, waarmee grote bedrijven informatie efficiënter en betrouwbaarder kunnen beschermen, opslaan en herstellen door middel van één gecombineerd platform. Met de nieuwste release van NetBackup kunnen organisaties hun informatiebeheer vereenvoudigen en tegelijk de hoeveelheid opgeslagen gegevens en netwerkverkeer beperken door deduplicatie overal te integreren - bij de client, de mediaserver en in externe hardware - waardoor de totale kosten dalen. Daarnaast biedt NetBackup complete bescherming van virtuele machines, zodat back-up en herstel van gegevens binnen virtuele omgevingen sneller gaan. De nieuwe back-upreplicatie maakt snelle, kosteneffectieve disaster recovery mogelijk.

"Voor IT-beheerders hebben back-up en herstel in 2010 een hoge prioriteit^1 vanwege de groeiende hoeveelheid opgeslagen gegevens. Door virtuele servers toe te voegen aan hun IT-omgeving, verminderen ze meteen de complexiteit", aldus Brian Dye, vice-president productmanagement bij de afdeling Enterprise Information Management van Symantec. "Met NetBackup 7 kunnen organisaties die uitdagingen aan doordat zowel fysieke als virtuele servers met één oplossing zijn beschermd, de hoeveelheid opslag door middel van deduplicatie wordt verminderd en razendsnel herstel mogelijk is."

Deduplicatie op alle locaties
NetBackup 7 past in de strategie voor deduplicatie van gegevens op alle locaties van Symantec en stelt organisaties in staat om de hoeveelheid opgeslagen gegevens in fysieke en virtuele omgevingen terug te dringen door technologie voor gegevensdeduplicatie toe te voegen aan zowel de back-upclient als de mediaserver. Door deduplicatie bij de client, dus dichter bij de gegevensbron, te integreren, maakt NetBackup snellere en efficiëntere back-up mogelijk in filialen, datacenters en virtuele omgevingen, waarmee het netwerkverkeer met maximaal 90 procent afneemt. Doordat de deduplicatie is ingebouwd in de back-upclient, is er geen aanvullende speciale hardware of configuratie nodig. Het enige wat klanten voor dramatische opslagbesparingen hoeven te doen is upgraden naar de nieuwste versie.

NetBackup stelt grote organisaties verder in staat om via het Symantec OpenStorage Technology-programma (OST) beter gebruik te maken van opslagapparatuur van externe hardwarepartners. Volgens het rapport State Of The Data Center voor 2010 vindt 62 procent van de ondervraagden dat deduplicatie moet worden ingebouwd in back-upsoftware én geïmplementeerd door middel van deduplicatieapparatuur. Door NetBackup door middel van OST te integreren, kunnen organisaties deduplicatiehardware gebruiken van een breed scala aan partners, waaronder Quantum, ExaGrid Systems en FalconStor.

Eenvoudige en complete bescherming van virtuele machines Naarmate er meer virtuele technologieën worden gebruikt, wordt back-up lastiger en complexer. Met NetBackup wordt de bescherming van gegevens op virtuele servers vereenvoudigd door middel van de standaardisatie van back-up van Hyper-V en VMware, zodat sneller een back-up kan worden gemaakt van virtuele omgevingen door middel van zowel deduplicatie als incrementele back-ups op blokniveau, en individuele bestanden efficiënt kunnen worden hersteld.

Tijdens een enquête voor State Of The Data Center 2010 noemden organisaties modulair herstel binnen virtuele machines als de grootste uitdaging wat betreft de bescherming van gegevens op virtuele machines. Met NetBackup 7 is het mogelijk om bestanden direct te herstellen vanaf een incrementele back-up op blokniveau van VMware vSphere-omgevingen, naast gemakkelijk herstel van individuele bestanden of mappen vanaf een image van een virtuele machine binnen Hyper-V. Door de technologie voor deduplicatie en incrementele back-ups van NetBackup in te zetten in een virtuele omgeving, kunnen organisaties de back-upsnelheid drastisch verhogen en de opslag van back-ups van virtuele machines met maximaal 95 procent verminderen. NetBackup stelt IT-beheerders verder in staat om de gevolgen van het back-upproces voor de virtuele machines te beperken door off-host back-ups van Hyper-V te maken, en back-ups op blokniveau voor VMware.

Betere disaster recovery dankzij geïntegreerde replicatie De voor het eerst in het NetBackup-platform geïntegreerde replicatietechnologie stelt organisaties in staat om de hoeveelheid gegevensverkeer tussen locaties met maximaal 95 procent te verminderen. Daardoor wordt het mogelijk om altijd en overal snel en gemakkelijk applicaties en back-upgegevens te herstellen, waardoor de kosten worden verlaagd en de beheercyclus in vergelijking met disaster recovery op tape-basis verkort. De console van NetBackup is verder standaard voorzien van een replicatiefunctie voor back-upcatalogi, voor verdere vereenvoudiging en stroomlijning van disaster recovery.

Om klanten te helpen bij het centrale beheer van hun gegevensbescherming en hun een totaaloverzicht te geven van back-ups en herstel, is NetBackup 7 voorzien van een nieuwe, ingebouwde console voor rapportage en beheer genaamd OpsCenter. Met deze nieuwe console worden de controle en rapportage van zowel back-ups als archivering voor bepaalde producten van Symantec - waaronder NetBackup, NetBackup PureDisk, Backup Exec en Enterprise Vault - gestandaardiseerd. Organisaties hebben verder de beschikking over geavanceerde analysefuncties en kunnen met OpsCenter Analytics rapporten genereren over back-upproducten van andere leveranciers. Dankzij deze gecombineerde functionaliteit kunnen organisaties de risico's voor disaster recovery spreiden over verschillende locaties en de weergave van back-ups en archieven standaardiseren.

Citaten
"Wij doen de back-up van ongeveer 6.500 systemen met maandelijks bijna 4 petabytes aan data. Daarom kijken wij erg uit naar het gebruik van NetBackup 7 waarmee we onze back-up and recovery uitvoeringen kunnen centraliseren en onze data stores kunnen beheren", aldus Paul Ferraro, director of information technology for Qualcomm Incorporated. "Op basis van de eerste testen hebben wij goede verwachtingen om positieve resultaten te behalen met de nieuwe geïntegreerde client-side deduplicatie in NetBackup. Wij denken zeker het storage gebruik te kunnen verbeteren."

"Wij zijn de enige traumakliniek in deze regio, dus we kunnen ons geen onderbreking van onze activiteiten als gevolg van gegevensverlies permitteren", aldus Al Schipani, manager servertechnologie bij het Westchester Medical Center. "Met Symantec NetBackup is onze informatie beschermd en altijd direct beschikbaar. Daarnaast is de back-uptijd tegen minimale hardwarekosten verkort. Onze omgeving is 70 procent virtueel, en met NetBackup hebben we binnen 30 minuten toegang tot remote bestanden - voorheen was dat twee dagen."

"We streven ernaar onze klanten de beste oplossingen te bieden voor effectief beheer van hun groeiende hoeveelheden gegevens, zodat er bij een ramp of systeemuitval snel en gemakkelijk toegang is tot informatie", vertelt Kurt Klein, president en CEO van CMT, een Platinum-partner van Symantec en lid van het "early adopter"-programma voor NetBackup 7 . "Met NetBackup 7 kunnen we back-up en herstel voor onze klanten binnen zowel fysieke als virtuele omgevingen standaardiseren, zodat het informatiebeheer eenvoudiger wordt, de risico's worden geminimaliseerd en opslagmiddelen optimaal worden gebruikt, voor lagere kosten."

Symantec NetBackup Services
Symantec biedt organisaties een breed scala aan services om hen te ondersteunen bij de installatie, de integratie en het gebruik van extra effectieve NetBackup-omgevingen. Met NetBackup Services halen organisaties meer uit hun investeringen in NetBackup doordat opslagmiddelen en infrastructuur efficiënter worden gebruikt en de hersteltijd wordt verkort.

Beschikbaarheid en prijzen
Symantec NetBackup 7 zal volgens de planning vanaf 1 februari 2010 wereldwijd verkrijgbaar zijn, met een adviesprijs van USD 7.995,- voor een Enterprise Server en vijf clientlicenties.

Klik naar Tweet: @NetBackup 7 zorgt voor naadloze integratie van deduplicatie en maakt gestandaardiseerde back-up en herstel mogelijk binnen fysieke en virtuele omgevingen. http://bit.ly/8rK19e

Aanvullende informatie

* Online Press Kit

* Backup Exec 2010

* Symantec 2010 State of the Data Center Survey
* Industry Resources on Delicious.com

* NetBackup 7 and Backup Exec System Recovery 2010 Slideshare Presentation

Over Storage van Symantec
Symantec steunt organisaties bij het beveiligen en beheren van hun informatie door middel van opslagbeheer, e-mailarchivering en oplossingen voor back-up en herstel.

^1 Bron: 2010 State of the Data Center, Symantec, jan. 2010

Over Symantec
Symantec is een toonaangevende aanbieder van oplossingen rond beveiliging, opslag en systeembeheer die consumenten en organisaties wereldwijd helpen hun informatiegestuurde wereld te beveiligen en te beheren. De software en diensten van Symantec beschermen op een completere en efficiëntere manier tegen meer risico's, op meer punten, waardoor informatie op een betrouwbare manier kan worden gebruikt en opgeslagen. Meer informatie is te vinden op de website: www.symantec.be.

Symantec en het logo van Symantec zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Symantec Corporation en haar vestigingen in de VS en andere landen. Andere namen kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaars.

NOOT AAN DE REDACTIE : Meer informatie over Symantec Corporation en zijn producten vindt u in de Symantec News Room op http://www.symantec.com/news.

Contactgegevens voor beeld- of testmateriaal:

Symantec:
Judith Sautereau:

+33 1 41 38 59 46
Judith_Sautereau@symantec.com

Leads United:
Pieter De Wit - Ellen Vercammen:

+32 3 466 01 88
symantec@leadsunited.com