Politie Hollands Midden

Noordwijk - Man doet aangifte bedreiging na achtervolging N206

Noordwijk, 10-11-2010 o Politie Hollands Midden werd op dinsdag 9 november rond 22.30 uur gewaarschuwd door een 48-jarige automobilist die vertelde dat hij achtervolgd werd door twee autos. De man uit Noordwijk wist naar het politiebureau in Noordwijk te rijden en vlak daarna werden de vermeende achtervolgers, een 19-jarige man uit Leiden en een 19-jarige man uit Noordwijk, aangehouden.

De man had die avond zijn auto geparkeerd bij de parkeerplaats bij afslag De Krom aan de N206, omdat hij aan het bellen was. Terwijl hij aan het bellen was, kwamen er twee autos aanrijden waarvan de man het idee had dat ze hem wilden insluiten. Hij voelde zich niet veilig en reed weg de N206 op. De twee autos gingen achter hem aan. De Noordwijker reed richting Katwijk en sloeg af bij de Hoorneslaan. De autos bleven achter hem rijden. De man ging weer richting Noordwijk en waarschuwde de politie toen hij over de Keplerlaan reed.

Op een gegeven moment haalde één van de autos hem in en ging langzamer rijden. Bij een rotonde ging de Noordwijker een andere kant op, zodat hij niet meer achter deze auto reed. Hij reed door naar het politiebureau waar hij door de politie werd opgevangen. Een politieauto ging achter de twee autos aan.

Aanhoudingen Eén automobilist, later bleek de Leidenaar, gaf gas toen hij de politie zag. Hij reed met 90 km per uur over de Duinwetering, terwijl je daar 50 km per uur mag. Op de Northgodreef kreeg de Leidenaar een stopteken, waar hij aan voldeed. De man ontkende iemand achtervolgd te hebben. Hij kon geen rijbewijs of ander identiteitsbewijs laten zien en werd daarom aangehouden.

De politie vroeg de man om het telefoonnummer van de andere automobilist met wie de Leidenaar samen had opgereden. Vervolgens werd de 19-jarige Noordwijker gebeld en werd hem gevraagd om naar het bureau te komen. De man gaf toe achter de 48-jarige man te zijn aangereden. Hij is toen aangehouden op verdenking van bedreiging. De Leidenaar is uiteindelijk ook aangehouden op verdenking van bedreiging. De politie doet verder onderzoek naar de zaak. De 48-jarige man heeft aangifte gedaan van bedreiging.

Pijltje Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief en ontvang lokaal politienieuws! Pijltje Volg PolitieHM op Twitter!