Gemeente Midden-Delfland


1e kamer Maaslandse Dam Gemeente Midden-Delfland

Ondernemersgroep presenteert plannen voor inrichting en gebruik 1e kamer Maaslandse Dam Gemeente Midden-Delfland

Een groep ondernemers heeft in het kader van een pilotplan voor de Maaslandse Dam een concept opgesteld voor de â1e kamerâ in het oosten van het plangebied Maaslandse Dam. Dit voormalig kassengebied zal volgens de plannen in de toekomst worden ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Midden-Delfland, ondernemers en instellingen op het gebied van Citta Slow, recreatie, wellness en zorg.

Het voorstel voor de â1e kamerâ is samengevat in een folder en omvat een voorstel voor een ruimtelijke ontwikkeling en een inzicht in de synergie die een samenwerking van de ondernemers kan opleveren voor de Maaslandse Dam. De folder met toelichting is op 9 november 2010 aangeboden aan de verantwoordelijk wethouder Christiaan van der Kamp. De ondernemersgroep â1e kamerâ hoopt met deze folder een constructieve bijdrage te leveren aan de discussie over een kwalitatieve invulling van de Maaslandse Dam.

De plannen van de ondernemers behelzen de vestiging van een theeschenkerij met tapisserie borduurwinkel The Tapestry Shop, een Boerenbont/plattelandswinkel en een zorgonderneming âAu Boulotâ, die gespecialiseerd is in het werken met autistische jongeren.

Achtergrond
In 2009 is door de gemeente Midden-Delfland een beeldkwaliteitsplan vastgesteld als een richtlijn voor de toekomstige inrichting van het gebied Maaslandse Dam. In het beeldkwaliteitsplan is gekozen voor een indeling van het gebied in âkamersâ waarbinnen activiteiten plaatsvinden, omlijst door een groen casco. De vorm van het plan â met kamers binnen een groen casco met bomen â is in het beeldkwaliteitsplan omschreven als een âWarmoezerijâ.
De gemeente Midden-Delfland heeft de stichting Groen Goud gevraagd ondernemers te zoeken die willen participeren in het plan. Vorig jaar is besloten met een aantal ondernemers één of twee âpilotsâ te starten om te ontdekken hoe de planvorming voor het invullen van een kamer verloopt. Deze pilots moeten duidelijk maken hoe het ruimtelijke en inhoudelijke concept voor het gebied Maaslandse Dam via de initiatieven van de ondernemers ingevuld kan worden. De zorgonderneming Au Boulot is met de Gemeente in gesprek over de mogelijkheden om het werk op de Maaslandse Dam alvast op een tijdelijke locatie te beginnen.
Â