Gemeente Den Helder

Elk jaar een nieuwe 'Ambassadeur van Den Helder' 2010-11-11

Op de komende nieuwjaarsreceptie van de gemeente Den Helder maakt burgemeester Koen Schuiling de eerste 'Ambassadeur van Den Helder' bekend. Deze inwoner van de stad krijgt de eretitel vanwege zijn of haar bijdrage in het uitdragen van de sterke en aantrekkelijke kanten van de stad. Het ambassadeursschap is een vervolg op de verkiezing 'Jutter van het Jaar'.

Sinds 1999 kent Den Helder de verkiezing 'Jutter van het Jaar'. Deze eretitel werd toegekend aan een inwoner van Den Helder die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk maakte voor Den Helder en/of Den Helder op de kaart zette. De laatste jaren werden er echter steeds minder kandidaten voorgedragen. Daarom stopt de gemeente Den Helder nu met deze verkiezing.

Het college vindt het wel heel belangrijk oog te houden voor verdienstelijke inwoners van de gemeente. Een ambassadeursschap past meer bij de ontwikkelingen en de identiteit van de stad. De persoon die in aanmerking komt voor deze nieuwe titel draagt de sterke en aantrekkelijke kanten van Den Helder uit. Als ambassadeur van de stad kan hij of zij ook worden ingezet bij het uitdragen van grotere economische en maatschappelijke projecten.

De ambassadeurs worden niet via een verkiezing gekozen. De collegeleden houden zelf hun oren en ogen open voor kandidaten die in aanmerking komen voor de titel. Suggesties vanuit de gemeenteraad en de bevolking zijn uiteraard altijd meer dan welkom.
De burgemeester van Den Helder maakt deze 'Ambassadeur van de stad' bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Den Helder op maandag 3 januari 2011.

Het college dankt de inwoners van Den Helder voor hun inzendingen in de afgelopen jaren. Dankzij hen zijn vele bijzondere 'Jutters' vereeuwigd in de Helderse samenleving.

De 'Jutters van het Jaar' zijn:

1999 Frans Breed
2000 Marinus Vermooten
2001 Kees Doolaard
2002 Fia Smit
2003 Tom van den Berg
2004 Dick van der Weide
2005 'Ome Jan en Tante Charla' van Tetering
2006 Cor Ouderling
2007 Truus van den Berg
2008 Ineke 't Hart
2009 Jorina Baars