Gemeente Giessenlanden


Giessenlanden wint WaboProof Excellent-trofee

Op 11 november is bekend gemaakt dat de gemeente Giessenlanden, samen met Almere en Hilversum, een WaboProof Excellent-trofee heeft gewonnen.Â

WaboProofCheck
In de afgelopen maanden hebben ruim 100 gemeenten een zogenaamde WaboProofCheck uitgevoerd. Naar aanleiding van deze resultaten heeft Stadswerk Platform Omgevingsrecht een controle uitgevoerd. De gemeenten Cuijk, Maarssen, Almere, Hilversum en Giessenlanden kwamen toen als beste uit de bus. Uit deze selectie zijn Almere, Hilversum en Giessenlanden als winnaars gekozen. Zij ontvingen op 11 november alle drie een WaboProof Excellent-trofee.

Wabo
Wie zijn huis wil verbouwen of een bedrijfspand wil realiseren, heeft verschillende vergunningen nodig. Om het aanvragen van vergunningen gemakkelijker te maken is op 1 oktober de Wet algemene bepalingen Omgevingsrecht (Wabo) ingevoerd. Dit houdt in dat de vergunningen voor bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu zijn samengevoegd in de omgevingsvergunning. Deze vergunning kan digitaal worden aangevraagd via www.omgevingsloket.nl. Bedrijven en burgers kunnen voor vragen of ondersteuning bij de aanvraag terecht bij het gemeenteloket. Meer informatie over de wabo of omgevingsvergunning vindt u hier.