Gemeente Oirschot

Bestemmingsplan Buitengebied 2010

Â

Op 29 september heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan âBuitengebied 2010â gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen hebben betrekking op de ingediende zienswijzen en de ambtshalve aangedragen zienswijzen. Bij de behandeling van het raadsvoorstel om het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen, hebben de verschillende raadsfracties enkele amendementen ingediend. Een deel hiervan is aangenomen en zijn verwerkt in het vastgestelde bestemmingsplan.

Â

Zienswijzen

Op basis van alle zienswijzen hebben wij een zienswijzennota opgesteld die door de gemeenteraad is vastgesteld. Deze bevat:


* De conclusies over alle zienswijzen;


* Een overzicht van alle wijzigingen die op basis van de zienswijzen en ambtshalve worden doorgevoerd;


* De algemene opmerkingen over de onderwerpen die veelvuldig in de zienswijzen naar voren zijn gebracht;


* Een samenvatting met beoordeling van alle zienswijzen.

Â

Om terug te lezen hoe de gemeenteraad over de zienswijze heeft besloten, verwijzen wij u naar de zienswijzennota. U kunt deze vinden op onze website www.oirschot.nl, bij de stukken van het bestemmingsplan âBuitengebied 2010â. In de zienswijzennota zijn de amendementen niet verwerkt. Wij realiseren ons dat dit tot verwarring kan leiden. De aangenomen amendementen gaan voor de zienswijzennota. De reden dat wij de amendementen niet in de zienswijzennota hebben verwerkt, is dat dit afzonderlijke besluiten zijn.

Â

Amendementen

De raad heeft zelf ook nog een aantal wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht, zogenaamde amendementen. Deze amendementen kunt u teruglezen op onze website, waarbij wij direct een uitleg hebben opgenomen.

Â

Procedure

De stukken die bij de besluitvorming horen, hebben wij op donderdag 30 september naar de provincie Noord-Brabant en de Inspectie Ruimtelijke Ordening gestuurd. De provincie heeft vanaf deze datum 6 weken de gelegenheid gehad om een reactie te geven. Deze termijn van 6 weken liep af op woensdag 10 november 2010. Wij hebben geen reactie ontvangen.

Â

Beroepsmogelijkheid

Omdat de provincie geen opmerkingen heeft, kunnen wij het vastgestelde bestemmingsplan met alle daarbij behorende stukken vanaf 18 november 2010 ter inzage leggen. U kunt beroep indienen bij de Raad van State. Voor de officiële publicatie verwijzen wij u naar de gemeentelijke pagina met bekendmakingen in dit Weekjournaal of onze website. Tegelijkertijd met het indienen van beroep kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen.

Â

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met alle daarbij behorende stukken ligt met ingang van donderdag 18 november tot en met woensdag 29 december ter inzage bij de Centrale Balie. Ook kunt u het raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en onze gemeentelijke website www.oirschot.nl.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Volgens de bepalingen van de Wet ruimtelijke ordening treedt het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking, voordat op het verzoek is beslist. Tot die tijd blijven de huidige bestemmingsplannen voor het buitengebied van kracht. Wel geldt er een aanhoudingsplicht voor aanvragen om een omgevingsvergunning.

Â

Meer informatie?

Voor meer informatie over het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied kunt u contact opnemen met Angeliek Willems of Merijn Stoffels. U kunt hen allebei tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bereiken via het telefoonnummer (0499) 583 333 of via het mailadres buitengebied@oirschot.nl.