Openbare bibliotheek Amsterdam


Judith Uyterlinde gesprek met Jessica Stern en Twan Huys

OBA Schrijvers Live
15 nov 2010 - 10:16
Judith Uyterlinde
In deze aflevering van OBA Schrijvers Live spreekt Judith Uyterlinde met Jessica Stern en Twan Huys, Kees van Kooten draagt voor uit eigen werk.

Jessica Stern (VS) geldt als een van `s werelds belangrijkste deskundigen op het gebied van terrorisme en posttraumatische stress. Zij is auteur van het boek Terreur in naam van God en de Hollywoodfilm The Peacemaker is op haar leven en werk gebaseerd. In haar nieuwe boek Ontkenning vertelt zij over de wijze waarop een persoonlijke traumatische ervaring - zij werd als jong meisje verkracht - haar leven en haar loopbaan heeft bepaald.

Twan Huys (1964) is journalist en tv-presentator van actualiteitenprogramma's als NOVA (nu Nieuwsuur). Hij deed tien jaar lang verslag vanuit oorlogsgebieden en ontmoette in Sarajevo, Kabul en Mogadishu talrijke slachtoffers van geweld. Daarna werd hij correspondent in de Verenigde Staten, waar geluk tot grondrecht is verheven. Na eerdere boeken als Ik ben een New Yorker en Meesters, gaat hij nu op zoek naar de essentie van geluk, in zijn nieuwe boek Het geluk.

Kees van Kooten (1941), bekend van het cabaretduo Van Kooten en De Bie, raakte in de ban van de Amerikaanse dichter Billy Collins. Hij verzamelde en vertaalde niet eerder in Nederland gepubliceerd werk en voorzag het van uitgebreid commentaar in de dichtbundel Zo wordt u gelukkig, waaruit hij zal voordragen.

Maandag 15 november, 20.30 uur, Centrale Bibliotheek, Theater van 't Woord

Toegang EUR 10,00 / met OBA-pas of Stadspas EUR 7,50 Kaartverkoop via de agenda op deze website.