Volendam Music BV

Boekpresentatie 'Volendam in vogelvlucht' op 15 november 2010 De historie van het unieke vissersdorp vanaf het jaar 1462 - met schitterende luchtfoto's.

In 1462 worden in de archieven voor de eerste keer de namen genoemd van belastingbetalende Volendammers. één daarvan was de zoon van een zekere Jan Smit, die als smid het onderhoud verzorgde aan de sluis van Volendam. Het is een voorbeeld uit de talloze wetenswaardigheden, verhalen en feiten die Dick Brinkkemper verzameld heeft over het heden en verre verleden van Volendam.

Geen toerist die Nederland bezoekt slaat Volendam over. In de 19e en 20e eeuw kwamen al honderden kunstschilders uit binnen- en buitenland op Volendam af om vol bewondering het leven en werken van dit noeste vissersvolk vast te leggen. Het boek 'Volendam in Vogelvlucht' geeft een antwoord op de vraag hoe een buitenwijk van Edam, bewoond door een klein aantal arme boeren en vissers, kon uitgroeien tot het bekendste dorp van Nederland. Bewonderd, niet alleen om haar prachtige haven en de dijk, de roodgedakte huizen, de kleurrijke klederdracht, maar ook om de vele talenten op gebied van muziek, sport, wetenschap en succesvol ondernemerschap.

'Volendam in Vogelvlucht' is verrijkt met unieke, prachtige luchtopnames van Jan Tuijp (BZN). Van de hand van Brinkkemper zijn talloze boeken en manuscripten over het geestelijk en cultureel leven van Volendam verschenen. Jan Tuijp en Dick Brinkkemper waren als fotograaf en schrijver eerder betrokken bij het standaardwerk 'Volendam Schildersdorp 1880-1940'.

Op maandag 15 november 2010 vindt de muzikaal omlijste boekpresentatie van 'Volendam in Vogelvlucht' plaats in Hotel Spaander te Volendam, aanvang 20.00 uur. De eerste exemplaren van het boek worden uitgereikt aan Volendammers uit de wereld van de kerk, bedrijfsleven, sport en muziek.

Nederlands - hard cover - 2010 - ISBN 9789081610612 - 4550 pag - prijs ¤ 29,95