Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht, 16-11-2010

Vrouw gewond

HOUTEN Een fietsster raakte op maandagmiddag 15 november gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 13.30 uur stopte een 57-jarige automobiliste uit Houten voor een kruisend fietspad op de Vikingpoort. Zij zag geen fietsers naderen en trok op. Op dat moment reed echter een 35-jarige fietsster uit Houten vanaf het voetpad het fietspad op. Zij werd door de auto aangereden en kwam ten val. De fietsster is met schouderletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Snelkraak

IJSSELSTEIN In de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 november werd een snelkraak bij een benzinestation gepleegd.

Rond 02.55 uur kreeg de politie de melding dat er een inbraak gaande was bij een benzinestation aan de Utrechtseweg. Terwijl agenten onderweg waren, gaf een melder door dat meerdere mannen er in een donkerkleurige groot model stationwagen vandoor waren gegaan in de richting van de Rijksweg A2. In de bocht van de Weg naar de Poort naar de Provincialeweg N201 zagen agenten hen een dergelijke auto tegemoet komen. De agenten keerden bij de kruising met de Utrechtseweg, maar toen was de auto al uit het zicht verdwenen.

Even later kreeg de politiemeldkamer de melding dat een dergelijke auto op de Waterlinieweg ter hoogte van stadion Galgenwaard was gezien en dat het voertuig in de richting van de Rijksweg A12 reed. Daarna is de auto niet meer gezien.

Bij het benzinestation aan de Utrechtseweg bleek met grof geweld te zijn ingebroken. Vervolgens is er een partij sigaretten gestolen.

Aan getuigen die in de omgeving van IJsselstein/Utrecht de verdachten (in een donkerkleurige groot model stationwagen) tussen 02.30 uur en 03.30 uur hebben zien rijden, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Twee gewonden

BENSCHOP Bij een aanrijding tussen een bromfietser en een voetganger raakten op maandagochtend 15 november beiden gewond.

Rond 07.10 uur reed een 39-jarige man uit Montfoort met zijn bromfiets over de parallelweg van de M.A. Reinaldaweg, komende uit de richting van Montfoort. Plotseling zag hij dat een voetganger op de weg stond/liep. Hij had geen tijd meer om te remmen en botste tegen hem op. De voetganger, een 83-jarige man uit Benschop, liep onder andere vermoedelijk een dubbele botbreuk in een been op. De bromfietser had vermoedelijk zijn sleutelbeen gebroken. Beiden werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 83-jarige man werd daar opgenomen.

Vernielingen

NIEUWEGEIN Agenten hielden op maandagavond 15 november een man aan die zich agressief gedroeg en meerdere vernielingen had gepleegd.

Rond 18.45 uur kreeg de politie de melding dat een man zich in de tram agressief gedroeg en rondom dronken zou zijn. De tram was onderweg van IJsselstein naar Nieuwegein. Agenten reden naar de tramhalte Schouwstede, maar daar reed de tram net weg. De verdachte bleek echter te zijn uitgestapt en zij troffen hem, een 24-jarige man uit Hilversum, op het perron aan. Hij had bebloede handen. Vervolgens bleek dat de man in IJsselstein een ruit van de woning van een familielid had vernield en daar twee autos had beschadigd. De agenten hielden de verdachten aan en reden gezien zijn verwondingen aan zijn handen naar het ziekenhuis. Daar weigerde hij echter alle behandeling, waarna hij naar het politiebureau werd overgebracht. Daar werd hij door een GGD-arts behandeld. Hij is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Fietser gewond

VIANEN Een fietser raakte op maandagavond 15 november gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 21.20 uur reed een 49-jarige automobilist uit Vianen op de Jan Blankenweg vanuit de richting Hagenweg de rotonde op. Daarbij zag hij een op de rotonde rijdende 19-jarige fietser uit Vianen over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. De fietser kwam ten val en brak daarbij vermoedelijk zijn sleutelbeen. Hij werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.