Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

INSPECTIE VERKEER EN WATERSTAAT SPREEKT VERTROUWEN UIT IN DOELEN COACH SERVICE

Rozenburg (NH), 16 november 2010 - Woensdag 17 november sluit de Inspectie Verkeer en Waterstaat haar eerste convenant met een touringcarbedrijf. Door het convenant zal de Inspectie bij Doelen Coach Service slechts zeer sporadisch weg- en bedrijfsinspecties houden en met het bedrijf samenwerken om de veiligheid en dienstverlening hoog te houden. Het convenant is een voorbeeld van het vertrouwen waarmee de overheid de toezichtlast voor het bedrijfsleven wil verminderen.

Doelen Coach Service komt met slechts 2% overtredingen in aanmerking voor het convenant. Angela van Wijk, algemeen directeur Doelen Coach Service: 'We vinden het een eer om als eerste touringcarbedrijf in aanmerking te komen voor dit convenant. Als een van de weinige bedrijven in deze sector voeren we 100% controle uit op onze werkwijze. Veiligheid staat bij ons altijd op nummer één.'

Met het convenant neemt Doelen Coach Service, houder van het Keurmerk Touringcarbedrijf, haar verantwoordelijkheid in het naleven van wet- en regelgeving op het gebied van arbeidstijden, wegverkeer en personenvervoer. Doelen Coach Service rapporteert jaarlijks aan de Inspectie over haar werknemers, haar materieel, de registratie van arbeidstijden, overtredingen en ongevallen.

Angela van Wijk: 'Vaak worden bussen voor schoolreisjes en verenigingsuitjes uitgezocht op de laagste prijs. Maar met het Keurmerk Touringcarbedrijf en het convenant weet je dat je in een veilige touringcar zit met een chauffeur die zich aan de arbeidstijdenwet houdt.'

Over Doelen Coach Service

Doelen Coach Service begon in 1925 in de Amsterdamse Doelenstraat. Sinds ruim veertig jaar wordt de touringcar- en limousineservice gerund door de familie Van Wijk. In 1992 verhuisde het bedrijf naar Schiphol, waarvandaan hun limousines internationale sterren en royalty vervoeren. Doelen Coach Service vervoerde de Nederlandse Olympische équipe na de Zomerspelen in 2008 van Schiphol naar het Olympisch Stadion. Ook bij de eerste landing op Schiphol van het grootste passagiersvliegtuig, de Airbus A-380, vervoerde Doelen Coach Service de pers over het Schipholterrein. Doelen Coach Service bedient ook de regionale markt, door daguitjes te organiseren.

EINDE PERSBERICHT