Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude


17/11/10 12:21

Gladheidbestrijdingsplan 2010-2011 vastgesteld

Regen, hagel, sneeuw en ijzel bezorgen in de winterperiode veel overlast aan weggebruikers. Deze overlast hebben we vorig jaar nog kunnen ervaren. De gemeente heeft een beleid voor het bestrijden van gladheid. Dit beleid wordt jaarlijks vastgelegd in het gladheidbestrijdingsplan.

Gladheid door sneeuw of ijzel kan gevaar opleveren voor het verkeer. In het gladheidbestrijdingsplan staat volgens welke uitgangspunten er gestrooid moet worden en waar. De wegen die gestrooid worden, liggen vast in het strooiplan. In het kort betekent het dat bij gladheid door sneeuw of ijs er op busroutes, hoofdontsluitingswegen, buurt- en wijkontsluitingswegen en op doorgaande fietsroutes wordt gestrooid met strooizout. Afvalbedrijf De Meerlanden voert de gladheidbestrijding voor onze gemeente uit.

Er wordt niet gestrooid op parkeerplaatsen, parkeerpleinen en doodlopende wegen. Het is onmogelijk om alle wegen, straten en stoepen sneeuw- en ijsvrij te houden. Wij wijzen hierbij ook op de eigen verantwoordelijkheid van weggebruikers om hun rijgedrag en snelheid af te stemmen op de weersomstandigheden. Ook u kunt meehelpen door de stoep voor uw huis sneeuw- en ijsvrij te houden.

Het gladheidbestrijdingsplan en het strooiplan liggen ter inzage op het gemeentehuis te Halfweg, bij de afdeling Ruimte en in het Dorpscentrum Spaarndam. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte via 020 407 9000.

---