Vermiste Lotto Jackpotwinnaar uit Roermond meldt zich na zoekactie

17/11/2010 17:47

De Lotto

Rijswijk, 17 november 2010 - De vermiste Lotto Jackpotwinnaar die, samen met nog 21 andere Lottospelers, de Lotto Jackpot won, heeft zich gemeld. Tijdens de trekking van zaterdag 16 oktober had de man vijf getallen en de kleur goed voorspeld, waarmee hij ruim een miljoen euro netto won. De winnaar uit Roermond wist de afgelopen weken niet dat hij de Lotto Jackpot gewonnen had, omdat hij vergeten was zijn loten te controleren. Door de zoekactie die Lotto organiseerde op donderdag 11 november jl. werd de man geattendeerd op zijn niet gecontroleerde Lottoloten. De man kocht het Lottolot bij Primera Maasniel aan de Beekweg in Roermond.

"Ik geloof het nog steeds niet. Toevallig zag ik op televisie dat er een zoekactie georganiseerd was door Lotto om de vermiste Lotto Jackpotwinnaar op te sporen. Ik bedacht me toen dat ik ook nog een Lottolot had en deze nog niet gecontroleerd had. Uiteindelijk bleek dat ik gewoon die vermiste winnaar was! Ik speel al acht jaar mee met Lotto. Ik had nooit gedacht dat ik zou winnen. Ik wil dolgraag een nieuw huis kopen, dat ga ik in ieder geval doen met het gewonnen bedrag. Ik ben zo blij," aldus de gelukkige man.

Het is een unieke situatie voor Lotto dat de Jackpot in de tweede prijsklasse is gevallen en door zoveel Lottospelers gedeeld wordt. Net als bij iedere Lottotrekking werden door de notaris zes getallen en een kleur getrokken. Zaterdag 16 oktober werd de Jackpot echter uitgekeerd in de prijsklasse waar het eerst een of meerdere winnaars waren en dat was de tweede prijsklasse.

Het winnende Lottolot van de man is verkocht bij Primera Maasniel aan de Beekweg 12 in Roermond. Hier werd donderdag 11 november om 13.00 uur een grote zoekactie gehouden en een grote taart aangesneden om het winnen van de prijs aldaar te vieren. Daarnaast waren er voor alle klanten lekkernijen en werden er gratis loten van Lotto aan iedereen ouder dan achttien jaar uitgedeeld. Hiervoor geldt: op=op.

Lotto Jackpot

De laatste keer dat de Lotto Jackpot viel was op 10 oktober 2009 in Den Haag. Dat was een bedrag van 9,5 miljoen euro. Lotto heeft in 2009 zestien keer een miljoen euro of meer uitgekeerd waarvan vier maal de Jackpot. Vijf jaar geleden keerde Lotto de op een na hoogste Jackpot 20,8 miljoen euro uit. In 2010 heeft Lotto tot nu toe 33 prijzen van een miljoen euro of meer uitgekeerd. Aankomende zaterdag 20 november is de Lotto Jackpot weer goed voor 9,5 miljoen euro.