Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Reizende expositie Moeders en Zonen in Sittard-Geleen

Sittard-Geleen, 17 november 2010- Vanaf 19 november is de expositie 'Moeders en Zonen' te bezoeken in Sittard-Geleen. De tentoonstelling is een onderdeel van het gemeentelijk emancipatie project 'Moeders en Zonen'. Tot 15 januari is de expositie te zien in de BiblioNova vestiging in Sittard. Daarna is deze tot 15 maart bij BiblioNova in Geleen te zien. De tentoonstelling draagt bij aan de doelen van het gemeentelijk Participatie, Integratie en Tolerantie (PIT) beleid.

'De expositie Moeders en Zonen is naast een expositie ook een belangrijke ontmoetingsplek om met elkaar over een belangrijk gezamenlijk thema als opvoeding te praten. Op deze wijze leren we van elkaar en krijgen we ook meer begrip voor elkaar', aldus wethouder Berry van Rijswijk (integratiebeleid).

In 2009 werd de expositie door het Ministerie van OCW, uitgeroepen tot een van de meest succesvolle emancipatieprojecten. De expositie 'Moeders en Zonen, boodschappen voor de toekomst', toont verhalen en foto's (fotograaf Robert de Hartogh) van moeders van diverse nationaliteiten met hun kinderen, die vertellen over opvoedingsthema's als: onderwijs, partnerkeuze en geloof. Een aantal allochtone vrouwen leidt groepen bezoekers rond. Ze putten daarbij uit eigen ervaringen om de thema's verder toe te lichten. Wethouder Berry van Rijswijk zal op 18 november de officiële opening van de expositie verrichten in Biblionova Sittard om 15.00 uur. De expositie is gratis te bezoeken gedurende de openingstijden van BiblioNova. De openingstijden zijn te vinden op www.biblionova.nl.