Ingezonden persbericht


Tastbare revolutie op gamesevenement
Sony en Microsoft tonen nieuwste technieken op Game in the City

AMERSFOORT - Een spelcomputer die je bestuurt met je lichaam? Games die in echt 3D op de televisie verschijnen? Het klinkt als toekomst, maar het is al werkelijkheid. Op de gamesconferentie Game in the City tonen Sony en Microsoft hun nieuwste vindingen.

Microsoft demonstreert in Amersfoort zijn nieuwe 'Kinect', een door vriend en vijand als revolutionair betiteld apparaat. De spelcomputer filmt de speler in 3D waardoor het mogelijk is spellen met alleen de handen te besturen. Bijvoorbeeld door een auto met een denkbeeldig stuur door de bocht te sturen of met je hand te tafeltenissen. Sony toont zijn eigen revolutie in de vorm van 3D-gaming. Dankzij nieuwe televisies en vernuftige brillen is de reeds bestaande spelcomputer PlayStation 3 in staat games letterlijk een nieuwe dimensie te geven. Wie meer wil weten over de achtergronden van deze techniek, is welkom tijdens de toespraak van Sony's 3D-specialist.

50 Sprekers uit binnen- en buitenland
De derde editie van Game in the City 2010 r/evolutie biedt een line-up van meer dan 50 sprekers uit binnen en buitenland. Hoor, zie en ervaar wat grote partijen zoals Sony en Microsoft doen op het gebied van entertainment.

Ook voor ingenieursbureau en advocaat zijn games serious business Gametechnologie vind zijn weerslag in andere gebieden. Leer meer over de zakelijke toepassingen van games. Waarom worden games steeds belangrijker voor de marketing van Volkswagen? Hoe help je kinderen met een taalachterstand? Hoe kun je miljoenen euro's besparen bij gebiedsontwikkeling? Hoe verander je maatschappelijk bewustzijn en promoot je theama's als duurzaamheid? Hoe werf je meer sollicitanten als advocatenkantoor? Luister naar sessies met als thema marketing, duurzaamheid, serious business cases of crossmedia. Of maak kennis met ruim 40 spraakmakend game- en mediabedrijven op de marktplaats.

R/Evolutie voor innovatieve bedrijven & ondernemers

Game in the City is een games conferentie die aan de ene kant professionals op de been brengt, maar tegelijk een aantrekkelijke inkijk in de gamesindustrie biedt voor de geïnteresseerde buitenstaander. Veel nationale en internationale bedrijven tonen hun laatste projecten en discussiëren over nieuwe toepassingen van games, bijvoorbeeld in reclame en in de zorg.

Het evenement duurt twee dagen, donderdag 18 en vrijdag 19 november. Schrijf je voor dinsdag 15 november in om zeker te zijn van een plaats. Game in the City mag je niet missen!

Op de donderdagavond organiseert Game in the City in samenwerking met het vakblad Control, het Control Industry Dinner waar de jaarlijkse prijzen voor beste games van Nederlandse makelij worden uitgereikt: de Dutch Game Awards.

Aanvullende informatie
Game in the City / Dutch Game Awards is een initatiatief van Amersfoort Creatieve Stad in samenwerking met partners als Dutch Games Association, Dutch Game Garden, Gamefonds, Immovator, Syntens en Control Magazine.

Meer informatie over:
*het congres Game in the City: http://www.gameinthecity.nl *de Dutch Game Awards 2010: http://www.dutchgameawards.nl