Politie Drenthe

Vrijdag 19 november 2010

Provincie Drenthe, 19-11-2010

Politie houdt bromfietscontrole in Zuidlaren

ZUIDLAREN De politie heeft donderdagmorgen tussen 7.00 uur en 9.15 uur een bromfietscontrole gehouden in Zuidlaren. Twee motorfietsen en twee politieautos zijn ingezet om de bromfietsen uit het dorp staande te houden en te begeleiden naar de Groningerstraat voor nadere inspectie. Er werd gecontroleerd op de benodigde papieren en op de technische staat van de voertuigen. Tevens kwamen de bromfietsen op de testbank om de constructiesnelheid te meten. Er werden 29 bromfietsen gecontroleerd. De politie heeft de afgelopen tijd regelmatig gecontroleerd in Zuidlaren en kwam vaak dezelfde bestuurders tegen. De afgelopen tijd is het aantal overtredingen teruggelopen. Donderdag is een aantal bestuurders bekeurd; te hoog vermogen (4x), geen spiegel (1x) en geen rijbewijs (1x).

Politie controleert op juiste wijze van vervoer kinderen

RODEN Vrijdagmorgen is door de politie toezicht gehouden op het vervoer van kinderen bij een school in Roden. Ook Veilig Verkeer heeft een bijdrage geleverd. Veel bestuurders zijn gecontroleerd. In tegenstelling tot voorgaande jaren, toen er nog veel boetes zijn uitgedeeld, was het deze keer goed voor elkaar.

Rijden onder invloed

EMMEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 42-jarige man uit Schoonoord aangehouden op de Weerdingerstraat. De man reed in een personenauto en werd staande gehouden voor controle. Op het bureau blies hij 465 ugl.

PEIZE Agenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een 20-jarige jongen uit Peize aangehouden wegens het rijden onder invloed. De bestuurder van een personenauto blies op het bureau 245 ugl. Een andere bestuurder, een eveneens 20-jarige jongen uit Peize, blies 305 ugl. Beiden zijn na verhoor heengezonden met een proces-verbaal op zak.

COEVORDEN Twee jongens zijn donderdagmiddag aangehouden bij een school aan de Linthorst Lomanlaan in Coevorden Een 12-jarige jongen uit de Krim had op school met pepperspray gespoten. Deze jongen zou het busje pepperspray hebben gekocht van een 13-jarige jongen uit Hoogstede.

Man aangehouden wegens inbraak snackbar

EMMEN Agenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een 32-jarige man uit Emmen op heterdaad aangehouden wegens inbraak in een snackbar aan de Haar in Emmen. Een uur voor de aanhouding van deze man was ook al ingebroken in de snackbar. Door een ruit te forceren, wist de dief binnen te komen. Na de eerste inbraak werd frisdrank en snoepgoed weggenomen. Bij de tweede inbraak werd de verdachte op heterdaad aangehouden. De man is ingesloten voor verhoor.

Grootschalige verkeerscontrole bij grensovergangen met Duitsland

DRENTHE Politie Drenthe heeft op donderdagavond 18 november in samenwerking met de Duitse overheid een grote verkeerscontroles gehouden. Bij de grensovergangen op de A37, in Coevorden, Schoonebeek, Nieuw-Schoonebeek, Barger-Compascuüm en Emmer-Compascuüm is tussen 16.00 uur en 21.00 uur al het Nederland inkomend verkeer gecontroleerd.

De controle is een samenwerkingsproject tussen Politie Drenthe, de Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst en de Algemene Inspectie Dienst (AID) met de Duitse overheid. Er werd door de politie onder andere gecontroleerd op het dragen van de gordel en gebruik van alcohol in het verkeer. Daarnaast werden er technische controles gehouden. De Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst en AID hebben controles uitgevoerd binnen hun eigen aandachtsgebieden.

Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.

Er zijn van 187 blaastesten afgenomen, geen van hen bleek te veel te hebben gedronken. Eén van hen kreeg verbaal voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs. Een andere bestuurder van een vrachtauto is bekeurd omdat hij op de kaart van zijn collega reed. De Douane heeft 100 voertuigen gecontroleerd. Daarbij zijn geen processen-verbaal uitgeschreven. De ingezette ANPR auto controleerde 1100 autos. Veertien hadden geen eurovignet. Dit leverde een boete op van 155,-. Een 61-jarige bestuurder uit Noordscheschut werd staande gehouden omdat hij openstaande boetes had door diverse snelheidsovertredingen. Het gaat om een bedrag van 1046,-. De man heeft de boetes ter plekke betaald.

Geen rijbewijs en geen verzekering
EMMEN De politie heeft donderdagmiddag een 26-jarige inwoner uit Emmen bekeurd. De man reed met zijn auto op de Statenweg in Emmen zonder rijbewijs en zonder verzekering. Hiervoor ontving hij een proces-verbaal.

Ongeval automobilist

DE GROEVE Donderdagmiddag vond er een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een automobilist op de Hunzeweg in De Groeve. Een 22-jarige automobilist uit Wildervank wilde vanaf de Semsweg linksaf de Hunzeweg opdraaien. De 25-jarige vrachtwagenbestuurder, met een buitenlandse nationaliteit, die van links op deze voorrangsweg kwam aanrijden, kon niet voorkomen tegen de auto aan te rijden. De auto eindigde door de botsing in de berm van de weg. De automobilist is met nekklachten voor controle naar het Martini Ziekenhuis vervoerd.

Brand bij zagerij bouwmarkt

ERICA Vrijdagochtend is er brand uitgebroken in de zagerij van een bouwmarkt aan de Verlengde Vaart ZZ in Erica. De brandweer ter plaatse gegaan. Medewerkers van het bouwbedrijf hebben nog getracht de brand te blussen. Vier medewerkers van de bouwmarkt zijn door het aanwezige ambulancepersoneel onderzocht omdat zij rook hebben binnengekregen.

Aanhouding na winkeldiefstal

ASSEN Donderdag is een 14-jarig meisje uit Grolloo in een kledingwinkel aan het Forum in Assen betrapt op de diefstal van twee shirtjes. Na afhandeling aan het bureau is het meisje overgedragen aan haar ouders. Naast een proces-verbaal ontving zij een winkelverbod van 12 maanden.

Getuigen bedreiging gezocht

Assen Donderdag in de namiddag werd een 12-jarige jongen aan de Beilerstraat in Assen bedreigd. Een man met een fors postuur dwong de jongen om zijn telefoon en bankpas af te staan. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, neem dan contact op met de politie via 0900-8844, of anoniem via de tiplijn van Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


---

Computersystemen in Noord-Oost Nederland krijgen belangrijk onderhoud

De computersystemen van de politie in Noord-Oost Nederland krijgen aanstaande zondag 21 november een belangrijk onderhoud. Het netwerk voor dataopslag wordt dan voorzien van nieuwe software. Hierna is de verwachting dat de systemen stabieler zijn en eenvoudiger zijn te beheren. Het onderhoud maakt deel uit van een reeks geplande onderhoudswerkzaamheden in deze regio.

Het werk gebeurt zondag tussen 08.00 uur en 18.00 uur. De meeste systemen zijn dan voor de politieagenten buiten gebruik. Uitzonderingen hierop zijn de primaire systemen in de meldkamers en de telefoonsystemen. Aangiftes gaan gewoon door of worden in uiterste gevallen verschoven naar de maandagochtend.

Voor het noodzakelijk gebruik van de informatiesystemen kunnen politieagenten uitwijken naar korpsen buiten de regio. De politie verwacht dat de werkzaamheden zonder grote problemen plaatsvinden.

Voor Drenthe geldt dat de dagelijkse persberichten zondag worden gemaild naar de media.


---