Nieuw-Vlaamse Alliantie


N-VA congresseert over economie en sociale zekerheid (14/02/10)

Op 20 en 21 november van dit jaar zal de N-VA een groot programmacongres houden over de themas economie en sociale zekerheid. Congresvoorzitter wordt federaal parlementslid Ben Weyts. Dat heeft de partijraad van de N-VA afgelopen zaterdag unaniem goedgekeurd.

De economische crisis slaat hard toe. Ons industrieel weefsel krijgt het hard te verduren en vele mensen verliezen dit jaar hun job. Tegelijk kampt dit land met een gigantische staatsschuld, een structureel begrotingstekort dat elk jaar groter wordt en een enorme fiscale druk. Bovendien zal de vergrijzing de komende jaren ongenadig toeslaan, waardoor onze sociale zekerheid, onze gezondheidszorg en onze pensioenen nog zwaarder onder druk zullen komen te staan. De Paarse regeringen hebben het voorbije decennium helaas geen gebruik gemaakt van de gunstige economische conjunctuur om onze economie structureel te versterken en onze sociale zekerheid op een moderne leest te schoeien. De huidige federale regering bereidt ons evenmin voor op de moeilijke jaren die voor ons liggen. Integendeel, door niet te besturen en elke ingrijpende hervorming voor zich uit te schuiven maakt ze de problemen alleen nog erger.

De N-VA kan dit wanbeleid niet langer aanzien en wil daarom haar eigen visie over economie en sociale zekerheid verder uitbouwen. Ben Weyts, één van de sterkhouders van de federale N-VA-fractie, zal dit congres de komende maanden als voorzitter in goede banen leiden. Begin september zal de N-VA de eerste ontwerpteksten voor dit congres kunnen voorstellen. Vervolgens kunnen alle N-VA-leden in september en oktober individueel ofwel via hun lokale, arrondissementele of provinciale besturen amendementen op die ontwerpteksten indienen. Het eerste ledencongres van deze omvang vond plaats in 2002, een jaar na de start van de N-VA. Toen werd de ideologische basis uitgetekend, en werden door onze leden meer dan 1200 amendementen ingediend. Het congres dat er nu staat aan te komen maakt deel uit van de verdere uitbouw van de partij, zowel in de diepte als in de breedte. Eind 2009 telde N-VA 11.583 leden, en ook de nieuwe ledenwerving verloopt nu al opvallend succesvol. De drempel van 12.000 leden komt langzaam maar zeker in zicht. N-VA verwacht dan ook bijzonder veel van het debat dat ten gronde gevoerd zal worden op 20 en 21 november.

Het congres zal plaatsvinden op 20 en 21 november in Brussel.

Auteur:
Bart De Wever, Voorzitter N-VA
Tim Moens, Voorzitter partijraad N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Valerie Van Peel, Fractiewoordvoerder N-VA Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217.35.10
E-post: valerie.vanpeel@n-va.be
Url: www.n-va.be