Gemeente Zoetermeer

Sprookjes bij stadsboerderij De Weidemolen

Stadsboerderij De Weidemolen is omgetoverd tot een echte sprookjesboerderij. De hele winterperiode zijn er allerlei sprookjesfiguren te zien en kunnen kinderen meedoen aan leuke sprookjesactiviteiten. De eerste activiteit vindt plaats op zondag 21 november. Van 14.00 tot 16.00 uur krijgt de stadsboerderij bezoek van kabouters.
De kabouters gaan met de kinderen onder andere kabouterpannenkoeken bakken, een eetbare paddenstoel maken en een kaboutermuts knutselen. Kinderen mogen deze dag als kabouter verkleed komen. Er is een kabouterverkiezing en de mooiste kabouter wint een leuke prijs.

Sprookjesfiguren
Tijdens de wintermaanden kunnen bezoekers de sprookjesfiguren bij stadsboerderij bekijken en het bijbehorende sprookje lezen. Er is een tafereel van de wolf met de zeven geitjes en het snoephuisje van Hans en Grietje. Ook de drie biggetjes zijn er in hun huisjes van stro, hout en steen. En nog veel meer. Kinderen kunnen meedoen aan een sprookjesspeurtocht en een leuke prijs winnen.

Kalfje geboren
Op 9 november is koe Brenda bevallen van een kalfje. Het was voor haar de eerste bevalling. Koe Brenda is een Lakenvelder. Een zeer oud ras. Deze koeien zijn altijd tweekleurig en over het middelste deel van het lichaam wit. Dat wordt ook wel laken genoemd, vandaar de naam Lakenvelder. Al eerder deze maand zijn er twee biggen geboren, die zeker een bezoekje waard zijn.

Stadsboerderij De Weidemolen is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur en ligt aan de Burgemeester Middelberglaan 2 in Oosterheem, telefoon 079-343 4181.

Zie ook

* Stadsboerderijen