RTL Group

Nieuwe reeks 'Wielerland' met Michael Boogerd en Bas Muijs

In een nieuwe serie van het wielerprogramma Wielerland, dat op zondag 21 november bij RTL 7 van start gaat, spreken ex-prof renner Michael Boogerd en wielerfanaat Bas Muijs de toprenners, geven ze tips & trics voor de wieleramateur en tonen ze de nieuwste trends op het gebied van techniek.

In Curaçao verzamelt de wielertop zich voor de Amstel Curaçao Race. Bas maakt deze bijzondere wedstrijd van dichtbij mee en spreekt onder anderen Toni Martin en de gebroeders Schleck. Daarnaast trekt hij een sprintje met Alessandro Petacchi, heeft hij met Niki Terpstra in een onderzeeër een bijzonder diepte-interview en gaat hij quadracen met Jurgen van den Broeck. Michael Boogerd pakt wekelijks een ander probleem aan waar je als enthousiast amateur tegenaan kan lopen. Wat is het beste schakelmoment, hoe houd je elkaar efficiënt uit de wind en waar moet een goede trainingsrit aan voldoen? Michael gebruikt zijn jarenlange ervaring als beroepsrenner om de wielrenners op weg te helpen.

De afgelopen maanden heeft het VacanSoleil Pro Cycling Team een aantal renners van formaat aangetrokken: Ricardo Riccò en Stijn Devolder versterken het team. De jonge formatie wil in 2011 doorgroeien naar de ProTour. Wielerland volgt deze ambitieuze ploeg in de voorbereiding van een veelbelovend wielerseizoen.

Natuurlijk houdt De Wieleragenda de wielerliefhebber op de hoogte van alle toertochten en geeft De Sportzorg-arts weer praktische tips en antwoord op medische sportvragen. Ook besteedt Wielerland iedere week aandacht aan de nieuwste trends op het gebied van materieel en techniek.

Uitzending RTL 7: wekelijks, vanaf zondag 21 november, tussen 16:00 en 16:30 uur

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.