Ingezonden persbericht


-- PERSBERICHT --

Hoe klinkt een drietrapsklarinet?

Start tournee muziekvoorstelling De Muziekfabriek (6+)

Op 21 november 2010 start de tournee van De Muziekfabriek (6+). In de Philharmonie in Haarlem wordt het spits afgebeten. De tournee eindigt op 10 april 2011 in Keulen (DE). De muziekvoorstelling is een coproductie van Calefax Rietkwintet en Oorkaan en ging in mei 2010 succesvol in première in Het Concertgebouw. Calefax werkt in de voorstelling in een PVCâ¤'buizenfabriek. Daar gaan zij met elkaar de strijd aan. Zonder woorden, maar met muziek van Bach tot Debussy en van Scarlatti tot Prokofjev.

De vijf mannen van Calefax werken in een buizenfabriek. Elke dag doen ze het zelfde en dat bevalt ze prima. Groot is dan ook de paniek als er op een dag geen orders meer binnenkomen. De mannen besluiten te gaan experimenteren met de buizen en maken de vreemdste instrumenten. Die toevallig ook nog eens heel mooi klinken! De orders stromen weer binnen en De Muziekfabriek wordt opgericht.

Calefax Rietkwintet:
Oliver Boekhoorn hobo
Ivar Berix klarinet
Raaf Hekkema saxofoon
Jelte Althuis basklarinet
Alban Wesly fagot
Oda Buijs spelregie
Annechien Koerselman eindregie en script

Zita Winnubst kostuums
Joris Speelman decor
Desirée van Gelderen lichtontwerp

Calefax Rietkwintet vormt met vijf rietinstrumenten een uniek ensemble, dat in 2010 zijn 25â¤'jarig jubileum viert. Het ensemble wordt wereldwijd geroemd om zijn avontuurlijk toegankelijke programmering. Calefax maakte eerder bij Oorkaan de muziekvoorstellingen Van Mij en Hoe een Eskimo Zwart kan Zien. Oorkaan bestaat uit: Oorkaan Producties, Werkplaats Oorproeven en Educatieafdeling Oorsprong. De missie is kinderen via kleinschalige muziekproducties kennis te laten maken met live muziek én het genre jeugdmuziek verder te ontwikkelen. Daarmee is Oorkaan uniek in Nederland.

Surf voor meer informatie over De Muziekfabriek, Oorkaan en Calefax Rietkwintet naar: www.oorkaan.nl en www.calefax.nl.

Oorkaan wordt structureel gesubsidieerd door het ministerie van OCW. Calefax Rietkwintet wordt structureel gesubsidieerd door het NFPK+ en de Gemeente Amsterdam. De muziekvoorstelling De Muziekfabriek wordt mede mogelijk gemaakt door het SNS REAAL Fonds en de Turing Foundation.
---